ActualitatDiària
La Comunitat Valenciana ha rebut una inversió estrangera productiva en 2017 que ascendeix a 1.159 milions d’euros, la qual cosa representa un creixement del 582% pel que fa a 2016, segons les dades fetes públics per la Secretaria d’Estat de Comerç.
El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, que ha visitat les seus de les empreses Alverlamp, Frutas Bollo i Frutas Tono en Benifairò de la Valldigna, ha destacat que “aquestes xifres d’inversió són les majors que rep la Comunitat Valenciana des de l’any 2008, una dada molt significativa de l’interès que suscita el nostre territori entre els inversors estrangers”.
“La inversió estrangera productiva a la Comunitat Valenciana està experimentant un continuat creixement. Hem passat de 170 milions d’euros l’any 2016 a 1159 en 2017. És una bona dada encara que seguim treballant per a augmentar encara més aquestes xifres i posicionar a la Comunitat on li correspon pel gran potencial que té”, ha assenyalat.
Per països d’origen de la inversió, Luxemburg destaca com el primer inversor, amb un valor de 494 milions d’euros, el 43% del total rebut i un considerable creixement ja que la xifra en 2016 va ser de 36’8 milions d’euros. A continuació se situen Regne Unit, Estats Units i Japó. Aquests quatre països concentren el 85% de la inversió rebuda per la Comunitat Valenciana en 2017.
Tots els països d’origen han experimentat un destacat dinamisme. Les inversions procedents de Regne Unit han crescut un 2091%, les d’Estats Units un destacat 13200%. Japó ha crescut un 2633%. A continuació se situen Itàlia, Xina, Qatar, Portugal, Rússia, Hong Kong i Turquia.
Per sectors, destaca el de la metal·lúrgia i fabricació de productes de ferro com el sector que més inversió rep, amb un 39% del total, juntament amb segures-reassegurances i activitats sanitàries representen un 76% de la inversió rebuda.
Climent visita Benifairó de la Valldigna
El conseller ha visitat aquest matí diverses empreses situades en el municipi de Benifairó de la Valldigna amb l’objectiu de conèixer de mà dels propis empresaris, les necessitats del teixit productiu de la Comunitat Valenciana.
Rafa Climent ha visitat l’empresa Alverlamp, especialitzada en la fabricació de productes d’il·luminació sostenible amb les millors tecnologies i disseny de baix consum, que exporta 5 milions de leds a l’any. També les empreses Frutas Bollo, dedicada a la producció i comercialització de cítrics i melons, i Frutas Tono, empresa de comercialització i producció de cítrics, que produeixen fruites segons els certificats de qualitat més exigents, per a obtenir fruites sanes i preparades per a donar el millor servei al client en la seua distribució.
El conseller ha destacat que “són una mostra de la competitivitat de les nostres empreses l’aposta ferma de les quals per la innovació, la qualitat i la màxima garantia dels seus productes, els permet també projecció internacional i realitzar un important nivell de vendes en mercats exteriors”.
Rafa Climent ha ressaltat que “aquest tipus de teixit productiu és el que correspon a un model econòmic basat en una economia real no especulativa, que serveix per a cosir el territori generant en cada racó de la Comunitat Valenciana riquesa i llocs de treball, com és el cas d’aquestes tres empreses d’aquest municipi d’1.600 habitants, que generen 700 ocupacions directes i 1.200 indirectes”.
Rafa Climent també ha mantingut una reunió en el Ajuntament de Benifairó de la Valldigna per atendre empresaris i ficar a la seua disposició les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible i d’Ivace.
Els empresaris han mostrat molt d’interés en les ajudes per a fomentar l’autoconsum i l’eficiència energètica.