Actualitat Diària

El Ivace obre el termini per a presentar projectes de digitalització i creació d’empreses tecnològiques

Actualitat Diària

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha obert aquest dimarts el termini perquè les empreses de la Comunitat Valenciana puguin presentar les seves sol·licituds a les convocatòries de Digitalitza i Createc 2018.

Per als projectes de digitalització, el termini finalitza el 19 de febrer, i el 20 de febrer per a la presentació de projectes de creació d’empreses de base tecnològica.

El Ivace destina a la convocatòria de Digitalitza un pressupost de 6,5 milions d’euros i per a la de Createc 1,5 milions d’euros.

Totes dues convocatòries estan cofinançades a través del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valeciana 2014-2020.

Ajudes a la digitalització

La convocatòria de Digitalitza recolza la incorporació de solucions innovadores en les pimes encaminades a la digitalització, com són la implantació de sistemes d’informació, de control de processos productius, sistemes de captura de dades, manteniment preventiu, automatització i sensorización associats a producte, servei i procés o sistemes de planificació de recursos empresarials, de logística interna i externa, entre altres.

Com a principal novetat, hi ha un increment notable de les ajudes per projecte: fins als 30.000 euros en les ajudes per a mitjanes empreses i fins als 40.000 euros per a les petites empreses.

Ajudes a la Creació d’Empreses de base Tecnològica

La convocatòria de Createc recolza a les empreses la contractació de serveis d’I+D, les despeses de contractació de personal investigador i personal tècnics, la inversió en béns d’equip o l’adquisició de drets de patents o llicències.

Aquestes ajudes tenen com a objectiu fomentar l’emprenedoria innovadora de base tecnològica, la diversificació empresarial, el creixement econòmic i la creació d’ocupació de qualitat en el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

Les subvencions podran arribar fins als 122.500 euros.