El President Puig celebra el primer mes en marxa de l’edifici abandonat en 2010 i que opera ja en la investigació de la indústria 4.0 amb reptes com la digitalització, l’eficiència energètica i la millora de la competitivitat. Galí ha celebrat la creació de “ocupació estable i de qualitat” en l’epicentre del sector tauleller de la província, ja que “el polígon que ofereix parcel·les més àmplies a la indústria i amb connexions de primer nivell cap a Onda, Vila-real i l’Alcora” i ha incidit en el projecte per a millorar prop de dos milions de metres quadrats de superfície industrial.
Castellón Información
El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat aquest migdia l’Institut de Tecnologia Ceràmica d’Almassora que, en el seu primer mes en funcionament, ha suposat la creació de 40 llocs de treball en la localitat. L’edifici, abandonat, des de 2010 en el SUPOI-8, opera ja en la investigació de la indústria 4.0 amb reptes com la digitalització, l’eficiència energètica i la millora de la competitivitat.
L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha celebrat la creació de “ocupació estable i de qualitat” en l’epicentre del sector tauleller de la província. “No en va, aquest edifici està enclavat en el centre neuràlgic de la ceràmica, en el polígon que ofereix parcel·les més àmplies a la indústria i amb connexions de primer nivell cap a Onda, Vila-real i l’Alcora”, segons la primera edil.
En aquest sentit, Galí ha incidit el projecte d’Almassora per a millorar prop de dos milions de metres quadrats de superfície industrial. Es tracta de les memòries elaborades amb motiu de la participació de la localitat en les subvencions de la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).
Els projectes, valorats en quasi 800.000 euros, preveuen “millorar la senyalització, seguretat viària, la imatge, zones verdes, vies de connexió per al transport, fibra òptica i d’altres elements que ens reclama el sector per a fer-lo més potent”, segons Galí. El Ramonet, Mijares, Pla de Museros i SUPOI-5 complementarien així les seues instal·lacions per a fer front als reptes de la indústria ceràmica que, en el cas d’Almassora, ha situat ara el seu centre d’investigacions en el SUPOI-8.
La primera edil ha recorregut les instal·lacions al costat del President; la rectora de l’UJI, Eva Alcón; i el president de l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (AICE), presidida per José Castellano. L’edifici, que va costar 2,4 milions d’euros i va estar abandonat des de la seua construcció en 2010, ha sigut objecte de millores en les seues instal·lacions per a adequar-les als nous usos.
Des del mes passat, el personal que treballa en aquest recinte s’ocupa de desenvolupar projectes d’I+D+i estratègics per a les empreses, accions d’assessorament tecnològic a les indústries ceràmiques, serveis tècnics avançats per a la caracterització de matèries primeres, productes semielaborats i producte acabat, a més de formació dels tècnics del sector ceràmic.
A més han acudit nombrosos representants de l’administració pública valenciana, com la Direcció General d’Indústria i Energia, la presidència de la Comissió d’Indústria a les Corts Valencianes, la Conselleria d’Economia, l’IVACE, i altres institucions vinculades a l’ITC com, a més de l‘UJI, QUALICER, CEVISAMA, ASCER, ANFFECC, ASEBEC, ATC i unes altres com l’Autoritat Portuària, la Cambra de Comerç, REDIT, el CEEI, la SECV, entre molts altres organismes vinculats amb l’ITC que han acudit a conéixer com s’està ampliant la labor investigadora de l’institut, situada en un punt pròxim a moltes empreses rellevants del sector i en ple desenvolupament, juntament amb noves construccions d’empreses que també s’estan instal·lant.
Entre altres dependències, el president Ximo Puig ha pogut conéixer laboratoris en els quals s’estan millorant les prestacions del producte acabat en diversos aspectes, com poden ser: la seua resistència al desgast superficial, al lliscament, a la càrrega, a la pressió. En aquest sentit, cal destacar l’adquisició d’un equipament, únic en el món, en el qual es pot mesurar la resistència al cuarteig de peces ceràmiques de grans dimensions, sense haver de trencar-les.
Gran part de l’equipament instal·lat en la seu d’Almassora s’ha finançat amb fons procedents d’ajudes de la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
El president d’AICE-ITC, José Castellano, ha posat de manifest l’agraïment a la Generalitat Valenciana pel seu suport en aquest nou impuls a la investigació, mentre que la Rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha realçat la importància de l’ITC per a la universitat i el sector ceràmic, mostrant el seu ferm suport a aquesta indústria a través de l’institut.
D’altra banda, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, s’ha mostrat visiblement satisfeta de veure créixer el polígon, obrint passe a la industrialització i al desenvolupament del municipi, manifestant també la importància que té per a Almassora la presència d’un centre investigador com l’ITC, que ve a ocupar una edificació a la qual la corporació desitjava donar vida després d’haver estat molt de temps sense ús.
Finalment, el president de la Generalitat Valenciana ha expressat la seua clara i ferma voluntat d’estar enterament al costat de la indústria ceràmica treballant en tot moment per a impulsar el seu desenvolupament, creixement i posicionament, duent a terme per a això les iniciatives i accions que foren necessàries a fi que l’ITC continue ampliant les seues accions d’I+D+i, sempre en suport del sector ceràmic.