Compromís a la Diputació de Castelló considera que cal enfortir el paper de l’administració de proximitat i dels serveis socials enfront del “discurs bel•licista” de la dreta per pal•liar els efectes econòmics de la quarantena
Actualitat Diària
El portaveu del grup Compromís a la Diputació de Castelló, Ignasi Garcia, considera que “l’endemà del coronavirus, caldrà que les administracions de proximitat siguen el motor econòmic” que reconduïsca la nova situació generada arran de la quarantena global pel Covid-19. Per al portaveu valencianista, ha aplegat el moment de “replantejar el nostre model econòmic”, que durant les crisis anteriors s’ha pogut sostenir gràcies turisme massiu de costa, però que ara es veu amenaçat per un nou paradigma de mobilitat i de concentració de la població.
Segons ha dit, “al llarg de la quarantena, hem pogut apreciar que la seguretat està directament relacionada amb la responsabilitat ciutadana i amb el manteniment de serveis públics i, per això, fa falta que les administracions locals puguen disposar dels diners estalviats i invertir-los en impulsar l’economia local”. Concretament, ha assenyalat que “cal apostar per activitats sostenibles que també asseguren la sobirania local i l’autoproveïment enfront de les crisis del futur”.
En aquesta línia, el portaveu de Compromís considera que cal deixar de costat el “discurs bel•licista” de la dreta en l’oposició i els seus “cants de sirena”, que “aprofiten ocasions traumàtiques com aquesta per a plantejar mesures d’afebliment dels serveis socials”.
Pel contrari, Garcia ha lloat la tasca de la Diputació de Castelló, que celebrarà demà dimarts 7 d’abril el primer ple telemàtic de la seua història. “Des del govern de l’ens supramunicipal hem encarat les circumstàncies de la quarantena de manera decidida i hem impulsat aquest ‘teleplenari’ per a agilitar la resposta institucional als municipis més vulnerables”. “Les persones no poden esperar”, ha manifestat.
El portaveu de Compromís ha demanat també un “reconeixement institucional” generalitzat a tot “el sector de les cures, de la Sanitat Pública, de la investigació i a totes les treballadores i treballadors dels sectors productius” que, “des de tots els àmbits, estan contribuint a cobrir les necessitats bàsiques” durant l’Estat d’Alarma.