Actualitat Diària
Iberdrola ha materialitzat el primer préstec del sector energètic a Europa vinculat a la reducció del consum d’aigua; una operació de finançament realitzat amb l’entitat Intesa Sanpaolo, per un import de 250 milions d’euros a cinc anys.
L’operació inclou un incentiu vinculat a la consecució d’objectius d’economia circular: Iberdrola es compromet a reduir progressivament l’ús d’aigua, que no superarà el llindar de 420 m³/GWh en 2025. Si es compleix, Intesa Sanpaolo aplicarà un descompte al préstec. Si no és així, s’incrementarà el cost del finançament.
El préstec circular amb Iberdrola representa la major operació realitzada a Espanya en el marc del programa d’Economia Circular de 6.000 milions d’euros, llançat per Intesa Sanpaolo en el seu Pla de Negoci 2018-2021.
Iberdrola reafirma el seu lideratge mundial en finançament verd
Iberdrola s’ha consolidat com a referent global en finançament sostenible, com el primer grup mundial en emissió de bons verds, després de ser en 2014 la primera empresa espanyola a obrir aquest mercat.
En l’actualitat, el grup compta amb finançament verd o lligat a criteris de sostenibilitat per un import superior als 32.400 milions d’euros, dels quals més de 15.600 milions d’euros corresponen a finançament verd. Així mateix, es manté com el major emissor privat de bons verds del món.
Els projectes als quals es destinen els recursos obtinguts amb aquesta mena de col·locacions estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides en els quals Iberdrola focalitza els seus esforços: el número 7 –Energia Assequible i No Contaminant- i el número 13 –Acció Climàtica-.
L’estratègia d’Iberdrola passa perquè la seva estructura de finançament tingui cada vegada un major percentatge de productes verds i sostenibles, fins a aconseguir el 63% del total en 2025. En 2021, el 100% de les seves línies de crèdit i el 70% dels seus bons híbrids compliran amb aquestes característiques.
Aquest enfocament del finançament respon al pla de creixement d’Iberdrola, que contempla inversions de 75.000 milions d’euros fins a 2025, destinades a duplicar la seva capacitat renovable, fins als 60.000 MW i situar el valor dels seus actius en xarxes en 47.000 milions d’euros. Un pla que té com a objectiu impulsar la descarbonització de l’economia i, amb ella, la reactivació econòmica i l’ocupació i que, a 2030, preveu inversions de 150.000 milions d’euros, amb les quals el grup aconseguirà una potència instal·lada pròxima als 100.000 MW.