Global Omnium presenta en Delft un estudi que determina l’efecte sobre la biomassa de la codigestión de residu de taronja

697

Actualitat Diària

Global Omnium ha presentat avui en la 16 edició del Congrés Internacional sobre Depuració els resultats d’un estudi realitzat amb l’objectiu de determinar l’efecte sobre la biomassa de la codigestión de residu de taronja. Aquest residu conté l’agent antimicrobià D-Limoneno i era important conèixer la reacció en els digestors de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR).

L’ús del residu de taronja en la codigestión en digestors de EDAR respon, d’una banda, a la necessitat de trobar residus biodegradables que es trobin en la proximitat de les nostres instal·lació per a poder augmentar la producció de biogàs i així maximitzar les instal·lacions i recursos disponibles, dins del marc de l’economia circular. D’altra banda, presenta l’oportunitat per al productor i gestor del residu de valorar-lo.

Recerca primer en laboratori després en les depuradores de Quart-Benàger i de Gandia-La Safor

La recerca es va dur a terme, primer, a escala de laboratori i, una vegada no es va detectar cap afecció negativa sobre la biomassa, a escala real, en les EDAR de Quart-Benàger i Gandia-La Safor. Els resultats obtinguts van mostrar que el residu de taronja té un elevat potencial per al seu ús en codigestión, no havent-se detectat cap afecció sobre la microbiologia per la presència de D-Limoneno.

Els experiments de laboratori van consistir en una sèrie d’assajos en reactors anaerobi en discontinu amb llot provinent de la EDAR i residu de taronja en diferents concentracions (0.06, 0.11, 0.24, 0.47 i 0.95 kg SV/m3/d), a fi de determinar la dosi òptima a la qual es produeix una major producció de metà.

En el seu escalat a escala real, els digestors es van mantenir en condicions estables amb la introducció de residu de taronja. Aquest treball es va poder desenvolupar gràcies al coneixement adquirit amb el projecte ECOdigestion, cofinançat per la Unió Europea a través del programa LIFE (LIFE13ENV/ÉS/000377: Automatic control system to add organic waste in anaerobic digesters of WWTP to maximize the biogas as renewable energy).

Una vegada coneguts aquests resultats, es va observar un increment en la relació àcids volàtils/alcalinitat i una reducció en el percentatge de metà en la EDAR de Quart-Benàger, que es va associar a l’ús d’altres residus com cosustrato durant el període d’experimentació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací