Actualitat Diària

La Generalitat aprova un conveni per a programes d’intervenció psicosocial en homes violents

ActualitatDiària

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Universitat de València per a desenvolupar programes d’intervenció psicosocial en homes que han exercit o es troben en risc d’exercir violència de gènere.

A través del conveni, l’equip del programa CONTEXT del departament de Piscología Social de la Universitat de València realitzarà la intervenció amb els homes que exerceixen violència cap a les dones, mitjançant un tractament integral basat en la reeducació i la reinserció.

La Generalitat, per primera vegada, finança programes per a la intervenció amb homes maltractadors com a estratègia de prevenció de la violència de gènere. La Conselleria d’Igualtat destina 45.000 euros a aquesta iniciativa.

La intervenció amb els agressors és una de les accions contemplades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista per a promoure un canvi en la seua conducta i prevenir la reincidència en els seus actes violents i protegir a les dones víctimes, als fills i filles d’aquestes, així com futures parelles d’aquests homes.

Entre les accions d’intervenció amb els maltractadors que la Conselleria d’Igualtat va a desenvolupar figuren la realització de tallers per a persones que hagen estat condemnats o tinguen risc de ser agressors, d’acord amb els informes psicosocials i/o policials dels diferents recursos judicials o socials especialitzats.

A més, la Universitat de València realitzarà la tasca de visibilizar i conscienciar sobre la necessitat d’intervenir amb agressors amb una finalitat preventiva i reeducadora.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, es coordinarà amb la Universitat i realitzarà el seguiment necessari de les accions previstes.