Actualitat Diària

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola tanca el teló fins l’edició del 25é aniversari

Aquesta edició ha tingut per primera vegada una trobada professional de programadors internacionals

Actualitat Diària

Jordi Savall i el seu grup Hespèrion XXI han posat el punt final a la 24a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola amb la interpretació del seu projecte ‘Folías antiguas y criollas’, que barreja les músiques de les dues bandes de l’atlàntic i que va tindre la participació del Tembembe Ensamble Continuo de Mèxic.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, organitzat per la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura i per la Diputació de Castelló, i que té la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola i del programa ‘Bankia Escolta València‘, ja prepara la seua 25a edició amb l’objectiu de posicionar el festival, més encara, com a referent internacional.

Aquest concert final reflecteix a la perfecció el que aquesta edició ha volgut posar en valor: qualitat de les propostes, visibilització del patrimoni musical i enfocament internacional.

El concert va tindre la presència de l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i tota la corporació municipal de la localitat del Baix Maestrat, la de Vicente Ros, director del Palau de la Música de València, i la del director artístic del festival, Leonardo Marqués. El públic que omplia la sala principal del Palau de Congressos va acomiadar dempeus el músic català.

Més de 3.000 persones han passat durant els dotze dies de festival pels concerts i espectacles programats tant al Palau de Congressos com al Castell del Papa Luna de Peníscola. A més, el tradicional espectacle piromusical, que obria el passat 1 d’agost el cicle de concerts, va congregar a la platja nord de Peníscola al voltant de 100.000 persones.

Els esforços que s’han dut a terme durant l’edició d’enguany en aquesta direcció amb la inclusió, per primera vegada, d’una trobada professional de programadors internacionals amb més de 20 grups valencians, i la programació de grups referents com Nordic Voices o Gli Incogniti, han marcat la línia de projecció cap a fora de les nostres fronteres que s’espera consolidar en la celebració del quart de segle del festival.