El objectiu és que l’aigua provinent d’estacions de depuració siga reutilitzada de manera òptima
Actualitat Diària
El gran repte mediambiental, i objectiu prioritari, de FACSA i de la Diputació de Castelló és que l’aigua provinent d’estacions de depuració per al reg de cultiu siga reutilitzada de manera òptima.
En aquesta línia, l’empresa valenciana Aquactiva Solutions ha dut a terme nous assajos pilot del seu biocida ecològic a escala real en la EDAR de Vilafranca del Cid (Castelló). I després d’obtindre els resultats del pilot, Sergio Alonso, subdirector d’Explotacions de Depuració de FACSA i Christophe Jous, Soci-Gerent de Aquactiva Solutions han presentat aquest estudi i els seus efectes al diputat Ignasi García, qui ja havia mostrat interés per aquesta innovadora tecnologia després dels bons resultats obtinguts en les proves anteriors realitzades en la EDAR d’Almenara.
Durant el desenvolupament de l’estudi, que s’ha realitzat en col·laboració amb FACSA i la Universitat de València, el desinfectant Aquactiva ha demostrat una vegada més que permet obtindre una aigua regenerada de la més alta qualitat (classe A segons el nou reglament Europeu 2020/741), apta per a reg de qualsevol tipus de cultius, reduint de forma molt significativa els nivells de subproductes nocius de la desinfecció.
A més, a diferència de les tecnologies de desinfecció tradicionals basades en productes químics tòxics, és totalment ecològica i no suposa cap perill a nivell de prevenció de riscos laborals.
És per això que el diputat García ha felicitat a Aquactiva pels avanços realitzats perquè aquesta tecnologia suposa una alternativa viable enfront d’altres com la ultrafiltració, molt més cares i complexes d’operar. D’aquesta manera, aquesta aquesta podria ser implementada en estacions de depuració de grandària petita i mitjana davant el que Ignasi s’ha mostrat confiat i optimista que es puga validar definitivament.