Facsa exhibeix els seus avanços tecnològics aplicats a la gestió urbana intel·ligent en el Demo Day Smart Living

855

Actualitat Diària

Grup Gimeno, dins de la seua aposta per l’aplicació dels últims avanços i innovacions a la gestió intel·ligent de les ciutats, ha participat hui de manera activa en el Demo Day Smart Living organitzat per l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (Avaesen). Un fòrum que ha servit per a donar a conéixer algunes de les últimes tecnologies en matèria d’equipament i serveis urbans.

En concret l’Ajuntament de Torrent ha explicat la iniciativa que IoTsensha dut a terme en el municipi i que ha permés convertir la capital de l’Horta Sud en una Smart City. Un procés desenvolupat dins del Pla Director de Ciutat Intel·ligent que ha permés instal·lar més de 600 sensors per a, entre altres paràmetres, mesurar la qualitat de l’aire, els nivells de contaminació acústica, la disponibilitat de places d’aparcament o el nivell d’ompliment dels contenidors de fem.

Segons ha comentat Ignacio Llopis, Managing Director de IoTsens, “en aquests moments ja disposem de les tecnologies sensóricas, de les plataformes de tractament de dades i dels estàndards dels sistemes de comunicació i, per a obtindre el millor rendiment, ara es tracta d’anar definint pilots en els quals fitar una zona de la ciutat, provar aquest tipus de tecnologies i veure quins resulten més eficients”.

Equip IoTsens en Smart StreetTodos aquests avanços també es poden contemplar aquests dies en el pavelló central del recinte firal que, per primera vegada, ha recreat una Smart Street on és possible conéixer en viu i de manera pràctica el funcionament i avantatges dels diferents tipus de sensors.

Tant IoTsens com UVAX, empreses que conformen la divisió de solucions tecnològiques aplicades a l’àmbit de la Internet de les Coses de Grup Gimeno, reprodueixen a escala real algunes de les solucions que ja han implementat amb èxit en aquesta línia aplicades a la creació de sistemes intel·ligents d’alertes d’aparcament, de gestió de residus, de qualitat d’aire i d’il·luminació.

“Cada vegada s’està derivant més cap a la implantació dels serveis digitals, captació de dades, monitoratge i gestió d’aqueixes dades amb la finalitat de promoure la gestió digital de les ciutats en temps real”, ha remarcat Llopis.

Economia circular

Quant a Facsa, experts de la companyia han participat de manera activa en les jornades Efiaqua 2019 per a posar en comú les últimes solucions en matèria de gestió intel·ligent de l’aigua, a més d’analitzar els pròxims reptes entorn de l’economia circular i el canvi climàtic vinculats a aquest recurs en l’arc Mediterrani.

“Es tracta de , entre tots, ser capaços d’utilitzar totes les tecnologies que tenim al nostre abast, a més de formar en l’ús i consum responsable de recursos, per a avançar en propostes i processos de gestió sostenible del cicle integral de l’aigua, a més d’investigar i promoure noves fórmules de reutilització que impulsen en major mesura l’economia circular i convertisquen les depuradores en vertaders sistemes de generació de recursos”, ha indicat el director del departament d’I+D+i i Millora Contínua de Facsa, José Guillermo Berlanga.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací