Actualitat Diària

FACSA lliura 24 beques a alumnat de l’Universitat Jaume I resident a Castelló

L’Ajuntament de Castelló de la Plana ha acollit aquest matí l’acte de lliurament de les Beques FACSA per al curs 2018/2019

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló de la Plana ha acollit aquest matí l’acte de lliurament de les Beques FACSA a un total de 24 estudiants de grau de la Universitat Jaume I residents en la ciutat. Les beques, impulsades per l’empresa FACSA i l’UJI, volen ajudar amb el pagament de la matrícula universitària de l’estudiantat de grau empadronat a Castelló de la Plana.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la rectora de l’UJI, Eva Alcón; el president de FACSA, Enrique Gimeno; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez, el gerent de la Fundació General, Juan Antonio Bertolín i el cap de servei d’Aigües Potables de FACSA, Manuel Breva, qui han fet el lliurament del xec i han traslladat l’enhorabona a cadascun de les persones becades i les seues famílies.

Les beques, dotades amb un pressupost de 22.042€ pretenen recolzar a universitaris de Castelló de la Plana que per la seua situació econòmica puguen tenir dificultats per a fer front a les taxes universitàries vigents, afavorint la formació de l’estudiantat a la Universitat Jaume I.

La convocatòria ha rebut 57 sol·licituds, de les quals finalment s’han becat a 24 estudiants, 10 de primer curs de grau i altres 14 de segon curs i posteriors. Vuit pertanyen a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; vuit a la Facultat de Ciències Humanes i Socials; cinc a la Facultat de Ciències de la Salut; i tres a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

L’import màxim per cada estudiant ha sigut de 1.000€, cobrint l’import total de la matrícula si l’import era inferior. Per a la concessió d’aquestes beques s’han tingut en compte tant criteris acadèmics com a econòmics.

El president de FACSA, Enrique Gimeno, ha ressaltat la voluntat ferma de l’empresa de col·laborar en la promoció del coneixement i l’educació com a garantia de progres y millora del benestar social i ha animat a l’estudiantat universitari a “ser persistent en l’esforç i el camí cap a l’excel·lència”.

Per la seua banda, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha agraït a l’empresa FACSA i al seu president, Enrique Gimeno, “el seu compromís per Castelló i la seua gent, i, sobretot, el seu compromís per l’educació pública que representa la Universitat Jaume I”. “Entre tots estem avançant cap a l’equitat i la igualtat real d’oportunitats, però encara queda molt per fer. Enguany, a aquesta convocatòria de beques es van admetre 46 sol·licituds, de les quals s’han pogut becar a 24 persones, però altres 22 s’han quedat fora. Això significa que hem de seguir avançant per aquest camí, buscant la col·laboració de més empreses, de la societat en el seu conjunt, per a fer, de veritat, que la Univeristat Jaume I siga una universitat pública, una universitat de tot el poble de Castelló”.

Per a finalitzar, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha valorat la implicació del sector privat en la promoció del talent a través d’aquestes beques. “És important que tant institucions públiques com empreses apostem per aquells i aquelles estudiants que s’esforcen per aconseguir l’èxit acadèmic, si més no, són els que treballaran en la construcció d’una societat millor”, ha subratllat Marco.