Per a poder participar es requereix inscripció prèvia a la web de l’Espaitec abans del dimecres 13 de maig
Actualitat Diària
Hi ha moments com l’actual on teletreball, conciliació i confinament poden generar una demanda extra d’energia i major capacitat emocional. Estudis recents en centres de treball i de formació mostren com certs canvis en la dieta milloren l’equilibri emocional dels individus, aconseguint millor adaptació al canvi i als períodes d’estrès.
El dijous 14 de maig de 2020 a les 16.00 hores la nutricionista Pilar Esquer compartirà alguns consells per a gestionar bé l’estrès des de l’alimentació, mantenint la motivació i reduint agressivitat i conflictes. Aquesta acció forma part del cicle de tallers Cuida’t, organitzats pel Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec), on la salut i el benestar personal són protagonistes.
Aquest webinar gratuït té com a objectiu dotar els assistents d’eines per a controlar l’estrés a través de l’alimentació diària, aprenent a reduir el nivell d’ansietat i conflicte gràcies a una correcta alimentació i uns hàbits saludables. Per a poder participar es requereix inscripció prèvia en www.espaitec.uji.es abans del dimecres 13 de maig.
La sessió, de dues hores de duració, seguirà una metodologia pràctica i participativa. La primera part amb una duració més extensa estarà impartida per la nutricionista Pilar Esquer, amb qui els assistents descobriran conceptes bàsics sobre els aliments i la seua relació amb l’estat d’ànim, aprenent a dissenyar menús casolans capaços de desactivar l’estrés.
La fisioterapeuta Alba Alemán serà responsable de la segona part de la sessió, on s’aprendran rutines d’exercici amb les quals desactivar l’estrès muscular i potenciar la concentració. Al final del webinar, els assistents hauran desenvolupat un pla d’actuació anti-estrès per a aplicar posteriorment en el lloc de treball.
Les accions emmarcades dins de Cuida’t Espaitec estan finançades per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Amb aquest nou format obert i en línia, les sessions tenen com a objectiu contribuir a millorar la salut de la societat a través d’un conjunt d’accions dirigides a cura del cos i la ment.