Actualitat Diària
L’arribada del nou any no canvia les preocupacions de la població. Si bé l’any 2020 serà recordat per haver estat el període d’expansió del coronavirus, 2021 passarà a la Història com l’any que va començar la vacunació massiva a nivell global.
El desenvolupament de les vacunes i la seva posada a disposició per part de les autoritats ha generat una gran inquietud en els ciutadans, que volen conèixer tots els aspectes que envolten a l’estratègia d’immunització enfront de la pandèmia. Segons les dades recaptades per SEMrush, la plataforma SaaS líder en gestió de visibilitat en línia i màrqueting de continguts, els andalusos són els internautes que més cerques han fet en Google amb el terme “bovina coronavirus” amb 86.200 registres de mitjana entre els mesos de març i desembre de 2020, seguits dels madrilenys, amb una mitjana de 75.460 cerques, els catalans, que han registrat el terme 55.800 vegades de mitjana en el mateix període, i el valencians, amb 46.640 cerques de mitjana.Entre les troballes de l’anàlisi elaborada per SEMrush es revela que durant el rang de temps analitzat -de març a desembre de 2020- l’evolució de les cerques de “vacuna coronavirus” ha anat decreixent, donant lloc a cerques més concretes com alguns aspectes del procés de vacunació, altres malalties o les vacunes desenvolupades per diferents empreses i organismes.
A nivell internacional, els espanyols són els internautes que més informació consulten sobre la “vacuna Covid”, amb un total de 459.600 cerques al mes de mitjana des de març de 2020 fins a desembre del mateix any. Itàlia, un dels països més afectats per la pandèmia, se situa en segon lloc quant al volum de cerques mensuals amb 300.330 registres del terme “vaccino covid”. Per part seva, els francesos són els tercers ciutadans europeus que més respostes busquen en internet referent a això, amb un total de 128.090 cerques mensuals per a “vaccin Covid”.
Les incògnites sobre la vacuna contra el coronavirus són una constant. Si bé el desembre passat el Centre de Recerques Sociològiques (CIS) publicava que només un 40,5% de la població està disposada a ser vacunada immediatament, mentre que un 28% es mostrava desfavorable a sotmetre’s a aquest procés, sembla que alguns conceptes bàsics encara generen dubtes. Gràcies a les dades de SEMrush s’observa com la cerca “què són les vacunes” ha crescut un 407% entre març, mes en què va donar principi l’estat d’alarma, i desembre. Seguint aquesta línia, els termes “com actuen les vacunes” i “com funcionen les vacunes” també han experimentat increments considerables d’un 614% i un 400% respectivament.