Els parcs científics lideraran una investigació independent per a identificar empreses innovadores en la Comunitat

752

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat durant la signatura dels convenis de col·laboració entre l’Ivace i els Parcs Científics de la Comunitat, que aquestes entitats “són hàbitats de la innovació facilitadors del flux de coneixement i transferència de tecnologia a les empreses”.

Els convenis tenen un pressupost global d’1.750.000 euros. Des de la Conselleria d’Economia, a través de l’Ivace, es donaran suport a activitats d’I+D desenvolupades en col·laboració pels cinc parcs científics, activitats de difusió dels resultats de la I+D desenvolupada en les universitats públiques valencianes i activitats enfocades a potenciar l’emprenedoria innovadora.

“Accions totes elles ha assenyalat el conseller que contribuiran a incrementar la inversió privada en I+D, a afavorir l’evolució dels sectors productius i la creació d’ocupació estable i de qualitat provocant al seu torn un impacte positiu en tèrmics socials, econòmics i mediambientals”.

Per a Climent, és important que hi haja més coneixement en el món empresarial per a incrementar la productivitat “i aquests convenis són punta de llança perquè les empreses canvien el xip i facen factible que el coneixement arribe, d’una manera transversal, a totes les empreses. Si som capaços de treballar així, a poc a poc, farem que l’economia de la Comunitat siga una economia potent en el món”.

Els convenis tenen vigència fins a desembre de 2019.

Activitats a destacar

Cadascun dels parcs científics (Fundació Parc Científic de la Universitat de València, Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació, Fundació General de la Universitat Jaume I, Fundació Universitas Miguel Hernández i Fundació Parc Científic d’Alacant) rebrà 350.000 euros per a desenvolupar un conjunt d’activitats dirigides a impulsar la transferència de coneixement i tecnologia entre Universitat-Empresa i donar suport a l’emprenedoria innovadora.

La Fundació Parc Científic de la Universitat de València analitzarà les possibilitats que presenta les “tecno-cel·les” com a “micro-espais” vinculats a les universitats capaces d’atraure l’emprenedoria innovadora i la transferència de tecnologies en entorns allunyats dels grans nuclis urbans.

La Fundació Ciutat Politècnica de la Innovació analitzarà i treballarà sobre la difusió del coneixement de la Universitat Politècnica de València a partir de les oportunitats o necessitats empresarials i a partir de prioritats europees.

La Fundació General de la Universitat Jaume I treballarà en l’obtenció d’un mapa tecnològic-territorial i sectorial que afavorisca el desenvolupament de projectes tecnològics a partir del resultat de les investigacions universitàries i les necessitats, capacitats i recursos de les empreses.

La Fundació Universitas Miguel Hernández de la Comunitat Valenciana generarà una xarxa de HUBS (big data, intel·ligència artificial, Tics, biotecnologia, ciències de la salut, indústries creatives i culturals, turisme intel·ligent, agrotecnologia i ecoinnovació) per a impulsar la creació d’empreses innovadores i de base tecnològica.

Finalment, la Fundació Parc Científic d’Alacant celebrarà workshops en temàtiques de suport a la creació i consolidació d’empreses innovadores i tallers oberts sobre transformació empresarial (metodologia Lligen Startup, autodiagnòstic intel·ligència col·lectiva).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací