Actualitat Diària

Els col·legis de primària de Castelló aprendran a separar el fem orgànic per a contribuir al medi ambient

El projecte pilot començarà el pròxim 4 de novembre i es durà a terme durant un període de dos mesos

Els xiquets de primària de Castelló aprendran, de manera activa, a separar i depositar els residus orgànics en poals especials, per a facilitar després el seu tractament i conversió en adob per les plantes. Aquest experiment pilot es durà a terme en els centres escolars a partir del 4 de novembre i per un període de dos mesos.

EM/ Actualitat Diària

La Unió Europea ha dictat una normativa que entrarà en vigor el pròxim un de gener i que haurà d’aplicar-se de manera obligatòria. Consisteix en la separació dels residus orgànics de la resta del fem, per a poder facilitar el tractament d’aquest fem i la seua conversió en materials com a abonaments.

Mentre les institucions aborden el tema i la manera de fer complir la normativa, a l’Ajuntament de Castelló s’ha aprovat un projecte pilot que comença amb els més xicotets.

Educar per a reciclar, per a separar el fem i per a cuidar el medi ambient. Aquests són els conceptes que formen part d’aquest projecte que es durà a terme en els centres escolars de primària a partir del pròxim 4 de novembre i per un període de dos mesos.

Per a això, es realitzaran accions informatives i lúdiques que es realitzaran en els centres escolars, on un equip de monitors dirigirà tallers orientats a “consolidar el coneixement sobre l’ús del contenidor marró”.

La finalitat d’aquesta campanya és, assenyalava Ignasi Garcia, “acostar a les famílies les recomanacions per a la separació de residus”. Prompte la ciutat comptarà amb els contenidors de color ‘marró’ en els quals s’hauran de depositar només els residus orgànics. Aquells que es poden tractar per a la seua reconversió en abonaments. Què millor que començar pels més xicotets perquè siguen ells els que es consciencien sobre la necessitat d’aquesta normativa i transmeten aqueixa educació a les seues famílies?

El consistori instal·larà 216 poals en total, distribuïts pels centres de primària de la ciutat (corresponen entre 4 i 5 poals per col·legi)

El projecte compta amb la col·laboració de les regidories de Residus, que porta Ignasi Garcia, i d’Educació, el titular de la qual és Francés Mesquita. Tots dos aspiren a “consolidar plenament la recollida de restes orgàniques als menjadors escolars i implicar el personal educatiu i de servei” en aquest objectiu.