El Consell reforçarà la presència a Brussel·les per a configurar un “lobby” en defensa del camp valencià

1625

Puig ha subratllat que el Consell estarà al costat dels agricultors, “impulsant i millorant els plans estratègics” 

Actualitat Diària

La Generalitat impulsarà, en col·laboració amb la Interprofessional Citrícola Espanyola (Intercitrus), una estratègia per a l’impuls del sector de la taronja valenciana.

Així s’ha acordat en la reunió que han mantingut el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, amb representants de Intercitrus.

En la trobada s’ha abordat la posada en marxa de mesures destinades a l’enfortiment de la pròpia organització i les seues demandes, a les quals la Generalitat donarà suport, amb la finalitat d’articular línies de treball conjunt.

En aquest sentit, la Generalitat desenvoluparà el seu Pla Estratègic de reconversió sectorial citrícola que permeta planificar amb un període mínim de 15 anys el futur de la producció citrícola valenciana.

Així mateix, el Consell ampliarà les missions comercials, que se seleccionaran conjuntament amb el sector, per a obrir nous mercats per a la taronja. El Consell també donarà suport a la presència del sector a Brussel·les amb el reforç de l’oficina dedicada a la singularitat del sector citrícola valencià amb la inclusió de més personal de manera que, en col·laboració amb les institucions agràries, faça la funció de ‘lobby’ permanent en matèria de comerç internacional.

També es preveu desplegar una campanya de promoció del consum de cítrics a nivell nacional i internacional.

Entre les mesures per a reforçar el sector, s’estudiaran dues línies d’ajudes. D’una banda, s’està analitzant la posada en marxa d’ajudes de minimis que suposen fins a 15.000 euros per agricultor. Es tracta de subvencions directes als agricultors que demostren una caiguda d’ingressos per raons climàtiques o comercials. Per un altre, el Govern valencià durà a terme un altre estudi sobre l’establiment d’una línia d’ajudes per a la recuperació d’arbratge afectat en les parcel·les inundades per les pluges d’aquesta tardor. Així mateix, l’Institut Valencià de Finances també disposarà d’una línia d’ajudes per a bonificar préstecs.

Pla Estratègic 

En el Pla Estratègic, s’haurà de preveure i dissenyar el mapa de varietats que convé a la Comunitat, els objectius quant a producció, els mercats als quals ha d’exportar-se aqueixa producció, les estructures productiva, comercial i industrial aconsellable i el paper dels diferents actors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací