Puig dóna suport als alcaldes en una Comunitat que és terra de cítrics i fa croada contra els mosquits
El Govern del Botánic II ha pres hui la província de Castelló i ha deixat el seu senyal d’identitat en la localitat de Borriana, on s’ha celebrat el ple del Consell, la roda de premsa de la vicepresidenta, Mónica Oltra i la reunió del president Ximo Puig amb els alcaldes de la comarca. Amb això ha començat també el ‘seminari’ del Govern que es desenvoluparà a Montanejos. En la reunió amb els alcaldes, Puig ha manifestat que la Generalitat lluitarà a Europa en defensa dels cítrics valencians, donarà suport a la ceràmica i farà croada amb Diputació contra els mosquits.
E. Molina/T. Beltrán/ Actualitat Diària
El Govern del Botánic II ha pres hui la província de Castelló i ha deixat el seu senyal d’identitat en la localitat de Borriana, on s’ha celebrat el ple del Consell, la roda de premsa de la vicepresidenta, Mónica Oltra i la reunió del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb els alcaldes de la comarca de la Plana Baixa per a escoltar les demandes dels municipis. La sessió del Ple s’ha celebrat a la sala de juntes del consistori.
Aquesta és la primera vegada que Borriana és seu de la reunió itinerant del ple del Consell i coincideix amb la celebració del 786 aniversari de la conquesta de Borriana pel Rei Jaume I.
Després del desembarcament a Borriana, el Consell iniciarà aquesta vesprada el seu seminari en la localitat de Montanejos per a abordar les prioritats i full de ruta d’aquesta segona legislatura del Botànic.
A la reunió d’alcaldes de la Plana Baixa han assistit els primers edils independentment de la seua ideologia i el president de la Diputació de Castelló José Martí.
Al final de la trobada, han comparegut davant els mitjans de comunicació: el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de la Diputació provincial, José Martí i l’alcaldessa de Borriana, Mª José Safont.
Els alcaldes han expressat al president la seua preocupació per la situació dels cítrics amb l’autoritzacions europees que, lluny de defensar els productes de la Comunitat Valenciana obrin la porta als de tercers països, que no han de complir els requisits ni les inspeccions que si obliguen als dels països europeus.
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha assenyalat sobre aquest tema, que la Comunitat Valenciana ha fet una anomenada a la Unió Europea i està reforçant el club dels cítrics perquè puga defensar els seus drets en Mercasur. “No es pot oblidar que la Comunitat Valenciana és terra de cítrics” i per tant, ha assenyalat, cal fer força perquè es reconega com a tal a la Unió Europea. És cert, ha assenyalat el president, que el sector haurà d’ajustar-se a una reestructuració i que aquesta haurà de dur-se a terme amb la implicació de de l’administració pública per a assegurar el seu futur. Puig s’ha compromés a rebre les pròximes setmana a la Plataforma per la dignitat dels llauradors.
El president ha explicar que hi ha accions immediates a dur a terme. Una pansa per l’acció que haja d’emprendre la *Comisón Europea en quanta a les importacions d’Egipte, d’altra banda, tot el que representa el Port de Roterdan per on entren les importacions de cítrics i que segons el parer valencià no es vigila de forma adequada per a aconseguir el que es busca, que és la reciprocitat, i finalment, treballar durant els pròxims mesos amb intensitat per a revisar les condicions de Mercosur.
Croada contra els mosquits
Pel que fa als mosquits, el president ha reconegut, que es tracta d’un problema complex, en el qual s’ha de treballar de forma conjunta. S’aprofitaran les experiències municipis que estan aplicant alguns municipis amb èxit quant al control de larves… i fins i tot també es treballa amb nous tractaments farmacològics, que estan pendents del vistiplau i la llicència del Ministeri de Sanitat.
La Generalitat, ha dit Puig, continuarà treballant però ha de fer-ho amb intel·ligència, perquè tampoc es pot recórrer als vols aeris sense més perquè amb això també s’afecta una altra fauna i flora, com per exemple a les abelles. En aquest sentit ha afirmat que el compromís entre les tres administracions ha de ser clar.
Direcció General contra la repoblació
Finalment, el president ha confirmat que la setmana que ve, el Ple del Consell aprovarà la creació d’una Direcció General per a la lluita contra la despoblació, que tindrà la seua seu a Castelló. una proposta que ha sigut molt ben rebuda pel president de la Diputació Provincial José Martí.