Actualitat Diària
El compte arrere per a Cevisama 2020 ha començat i tot apunta al fet que serà una de les millors edicions d’aquesta fira internacional, que reuneix cada any a València a destacats fabricadors de la indústria ceràmica i l’equipament de bany en l’esdeveniment de negocis més important de la Comunitat Valenciana i un dels referents del negoci firal a Espanya.
Cevisama se celebrarà del 3 al 7 de febrer i ocuparà un total d’onze pavellons de Fira València, entitat que acull i organitza la fira. En suma, seran més de 120.000 metres quadrats d’aparador comercial i programa cultural i d’oci en una cita que preveu rebre en una setmana a més de 90.000 visitants, dels quals prop del 25% seran professionals estrangers provinents de tot el món.
Els fabricants preparen a consciència la seua participació en Cevisama, ja que la cita marca el seu calendari comercial anual, i inverteixen grans recursos no sols en les novetats de producte i innovacions tecnològiques que presentaran sinó també en la posada en escena d’aquests.
Algunes empreses van començar fins i tot abans de Nadal les tasques de muntatge. I des del passat 7 de gener -data oficial d’inici del muntatge- cada dia entren a Fira València entre 3.800 i 4.000 operaris especialitzats per a preparar els laboriosos estands, la qual cosa es tradueix en unes 80.000 jornades laborals fins a l’inici de la fira.
Entre ells, fusters, pintors, obrers, alicatadores, electricistes, moqueteros o tapissers treballen sense descans perquè el certamen lluïsca perfecte, seguint escrupolosament les estrictes directrius dels estudis de disseny, interiorisme i/o arquitectura que les empreses contracten com a part indispensable de les seues despeses de promoció. Es tracta, majoritàriament, de professionals autònoms i pimes de la Comunitat Valenciana, que tanquen gràcies a la fira una part important del seu negoci anual.
La indústria ceràmica de Castelló és la més representativa en l’aparador. I no sols els fabricants de rajoles i paviments ceràmics, sinó també altres sectors complementaris que són autèntics referents i que exporten la seua innovació i tecnologia a tothom, com els sectors de fregides, esmalts i colors ceràmics, i el sector de la maquinària ceràmica.
A ells se sumen un cada vegada més representat sector de l’equipament de bany, amb el qual la ceràmica comparteix canals de distribució, i altres indústries afins com la pedra natural, les matèries primeres o els materials i utillatge per a solats i enrajolats.
En la seua última edició, Cevisama va reunir 793 marques, de les quals 542 van ser espanyoles i 251 estrangeres. El balanç de 2020 es farà públic en uns dies durant una presentació als mitjans de comunicació; no obstant això, la directora de Cevisama, Carmen Álvarez, avança que en aquesta convocatòria “anem a supercar àmpliament els registres de la passada edició quant a oferta comercial i respecte a visitants, encara que sempre és aventurat fer previsions, esperem aconseguir les xifres de l’any passat, quan ens van visitar més de 90.000 professionals, dels quals més de 20.000 van ser compradors estrangers procedents de 155 països”.