La institució provincial reconeix la innovació ceràmica en aplicacions urbanes per a ajudar a vendre més producte autòcton
Actualitat Diària
La Diputació de Castelló reconeix la innovació del producte ceràmic en aplicacions urbanes en el seu compromís per ser útil al sector industrial més important per a la província de Castelló a l’hora d’ajudar-lo a vendre més producte castellonenc i sumar valor afegit a la ceràmica provincial. Així, la Diputació ha celebrat en l’estand provincial de Cevisama, l’acte de lliurament del Premi Som Ceràmica mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes a l’empresa Exagres. Amb això, i en col·laboració amb l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC), de l’Associació Espanyola de Tècnics Cerámics (ATC) i la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV) la Diputació consolida amb la tercera edició aquest reconeixement que se suma al seu compromís amb el sector ceràmic com a motor econòmic provincial.
El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha felicitat l’empresa pel seu continu treball per la innovació i s’ha mostrat satisfet per “la consolidació d’un guardó que naix de l’escolta activa del Govern Provincial amb associacions del sector i col·lectius professionals que demanen que se’ls ajude al fet que el producte ceràmic es convertisca en un producte que de forma constant es puga veure i gaudir als carrers i places dels pobles i ciutats de Castelló i que els ajudem a promocionar-lo perquè això passada a tot el món”.
En aqueix sentit, Aguilella ha assenyalat que “el producte ceràmic, gràcies als grans equips d’investigació que tenen les nostres empreses, cada vegada té més usos, cada vegada té més prestacions, i estem convençuts i en això treballem, estarà cada vegada més present en l’ecosistema urbà de les nostres ciutats aportant les millors prestacions als seus veïns”.
A més del reconeixement en un aparador mundial de primer ordre com és Cevisama, la Diputació també promocionarà el producte i la tecnologia guanyadora entre els principals prescriptors de l’obra pública, per a potenciar l’ús de ceràmica en els nous projectes. Per a això, aquest premi pretén incentivar la investigació i el desenvolupament de nous productes que siguen aplicable per a l’interés públic involucrant des del principi als agents i institucions claus del sector ceràmic provincial que ja han participat en el disseny i creació d’aquest.
En aquest impuls al sector ceràmic, la Diputació també promociona l’activitat escultòrica dels artistes ceràmics. És per això que el guardó d’aquest reconeixement a la innovació es correspon amb l’escultura ‘Confluència’, de Carmela Tello, guanyadora de l’II Concurs Som Ceràmica d’Escultura.
L’escultura íntegrament realitzada amb material ceràmic, un cub de 23 centímetres de costat buit en el seu interior, acumula en el seu disseny 90 fines i estretes planxes de gres ceràmic i representa els diferents camins que anem prenent al llarg de les nostres vides, les experiències o les vivències.
Suport al clúster ceràmic provincial
La consolidació del Premi Som *Ceràmica mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes es contextualitza en el continu suport i reconeixement de la Diputació al sector industrial més important de la província.
Així, el Govern Provincial promou l’ús urbà de ceràmica a través del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana Som Ceràmica, manté el seu projecte Solconcer sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l’ús d’aquesta enfront d’altres solucions constructives existents en el mercat així com el projecte Vigilancer, creat amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d’una potent eina de vigilància competitiva. Això a més de la seua col·laboració amb Qualicer, amb el CICA de l’Alcora i l’Associació de Tècnics Ceràmics (ATC).
Intensa activitat en l’Estand Provincial en Cevisama
El treball de la Diputació a favor del sector s’està deixant veure amb la intensa activitat que aquests dies manté l’Estand Provincial amb el qual participa en Cevisama, liderant el suport institucional al sector ceràmic i amb el suport històric de 22 municipis de la província.
Hui en l’estand han tingut lloc, a més del lliurament del premi Som Ceràmica, les presentacions de l’Ajuntament de Ribesalbes, amb una demostració de terrisseria i pintura artística; de l’Ajuntament de Nules, amb la projecció d’un vídeo promocional i la presentació dels serveis Natiu; de l’Ajuntament de L´l’Alcora amb les actuacions en la Real Fàbrica; de l’Ajuntament de Sant Joan de Moró amb la presentació de ‘Sant Joan de Moró, tella de ceràmica’; de l’Ajuntament de Borriana, amb l’ exhibición de innovacions d’empreses de la localitat, i amb una degustació dels productes gastronòmics de la província de Castelló Ruta de Sabor.