Actualitat Diària

Turisme CV destina 521.124 euros per a impulsar la competitivitat de les pimes

El programa de competitivitat ofereix ajudes de fins a 3.500 euros per a implantar solucions davant la crisi derivada de pandèmia

Actualitat Diària

L’IV Programa de Competitivitat Turística de Turisme Comunitat Valenciana i les cambres de Comerç de Castelló, València i Alacant compten enguany un pressupost de 521.124 euros i en l’es inclouen mesures adaptades a l’actual crisi provocada per la pandèmia del coronavirus, amb l’objectiu d’afavorir el manteniment de l’activitat empresarial i la competitivitat de les petites i mitjanes empreses turístiques del territori valencià.

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, va voler destacar la capacitat de les empreses turístiques com a motor de desenvolupament econòmic i vertebració territorial i alhora que va subratllar que “en aquest moment crític és fonamental recolzar en tot el possible a aquest teixit empresarial la voluntat d’adaptació del qual i innovació és extraordinària”.

Quantia màxima de 3.500 euros

El programa, en la seua quarta edició, ofereix la realització sense cost per a personal treballador autònom, micro empreses i pimes turístiques de diagnòstics individuals i estudis estratègics a mesura, amb la finalitat d’aportar solucions que els faciliten, en un escenari d’incertesa com l’actual, adaptar-se i avançar en el seu desenvolupament empresarial.

Una vegada realitzat aquest primer estudi, les empreses participants poden optar a ajudes econòmiques per a implantar les solucions proposades en el diagnòstic inicial.

En aquesta segona fase, es poden finançar inversions que hagen de realitzar les pimes per a adequar-se als protocols autoritzats pel Ministeri de Sanitat i la Conselleria de Sanitat Universal per a previndre la Covid-19. Aquesta ajuda, cofinançada al 50% per fons europeus Feder, té una quantia màxima de 3.500 euros per empresa, IVA inclòs.

Segons el secretari autonòmic de Turisme, “aquesta crisi ha posat de manifest la necessitat d’assegurar que totes les empreses estiguen preparades per a actuar plenament en l’entorn digital”.

“Hem de revisar la nostra eficiència, ingressos, costos, estalvi de temps, gestió de processos, posicionament de marca, etc per a treballar en paràmetres constants de flexibilitat i innovació”, ha afegit.

Les empreses ja poden presentar la seua sol·licitud per a participar en l’IV Programa de Competitivitat Turística a través de les Cambres de Comerç de Castelló, València i Alacant.