Actualitat Diària
El secretari autonòmic de Turisme ha reivindicat que “el turisme ha de considerar-se com a tema d’estat” i ha advocat per “cooperar i escoltar la veu del sector”; una branca professional que representa el 15,5% del PIB en la Comunitat Valenciana, prop del 16% de l’ocupació i va suposar una recaptació fiscal de 3.845 milions d’euros anuals en 2019.
Colomer ha volgut posar l’accent que “s’hauria de tenir més consideració a aquest sector, perquè quan cau el turisme, les ciutats es desplomen”, i ha tornat a sol·licitar que “el programa del Imserso s’ha de reinventar i revisar”.
Per al titular de Turisme “no es pot jugar a preu sense apostar per la qualitat”, i reconeix que “en aquest moment, ens preocupa el compàs del programa Imserso en la Comunitat Valenciana, que en els últims anys ha descansat en l’altruisme i les pèrdues del sector”.
Així ho ha declarat durant la seva intervenció en la clausura de l’Assemblea Ordinària de la Mesa del Turisme d’Espanya, que s’ha celebrat aquest dijous a Madrid i que ha tractat els temes actuals que concerneixen al sector.
A més, durant aquesta assemblea s’han presentat les accions promocionals dels pròxims mesos, així com l’informe de Conjuntura Turística corresponent al segon trimestre de 2021.
Durant la seva participació en l’Assemblea, Colomer ha assenyalat que encara que “aquest sector no va ser catalogat com a sector essencial durant la pandèmia, sí que és, un sector imprescindible per a entendre els qui som”. En aquest sentit, ha animat a les persones integrants de la Mesa de Turisme a “veure’ns totes les comunitats autònomes com un ecosistema, públic, privat i social; i com un equip de futur, amb gran capacitat per a cooperar”, ha afegit.
En aquesta línia ha afirmat que “un dels reptes fonamentals, a més de competir en el món, és la remuntada reputacional, perquè a partir d’aquí es pot construir un relat millor”. Al mateix temps ha declarat que “després del viscut, hem d’exaltar la vida i valorar el temps”, apostant per “l’hospitalitat com a valor turístic imprescindible”, ha assenyalat.
De la mateixa manera, el secretari autonòmic ha volgut deixar latent el treball en matèria turística realitzat en els últims anys en la Comunitat Valenciana. Així, ha destacat “l’arquitectura de confiança i de generositat a l’hora de compartir dades, neurones, tecnologia i visions de futur”que s’ha generat des de Turisme i Invat.tur
Per a Colomer “en la Comunitat hem sabut construir un corpus interessant que ens ha servit de guia”. En aquest sentit, ha fet al·lusió al Llibre blanc de Turisme, a la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Generalitat Valenciana, al Codi Ètic adaptat a la Comunitat Valenciana, així com al treball realitzat en matèria de ODS i adaptació al canvi climàtic.
Així mateix, el president de Turisme Comunitat Valenciana ha volgut destacar l’aposta del govern valencià per la sostenibilitat, el capital humà, la convivència de les diferents marques, la lluita contra l’intrusisme; la posada en marxa del Fons de Cooperació per a municipis turístics, el reforç promocional amb la nova campanya de “Qui l’ha viscut, ho sap”, així com l’aposta per la formació de qualitat a través de la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana.
En aquest context, Colomer ha recordat que la Comunitat Valenciana és la primera en certificacions de qualitat, i amb el pressupost més centrat en ajudes directes per a contribuir a la resistència del sector. A més, ha ressaltat que el Bo Viatge de la Generalitat Valenciana continuarà en 2022 perquè “ha fluït bé i més de 1.500 empreses han participat en aquesta oferta”.
Finalment, el secretari autonòmic ha apuntat que “la Comunitat Valenciana és un model de models”; i per això “hem d’obrir l’angular per a gestionar la diversitat”, ha assegurat Colomer, per a qui “aquest és probablement el sector més patriòtic que existeix, el que no es deslocalitza mai, perquè està basat en allò que ens fa únics”, ha culminat.