Actualitat Diària

Climent: “No pot haver-hi una indústria competitiva i d’alt valor afegit sense seguretat”

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que “no pot haver-hi una indústria competitiva i d’alt valor afegit sense una seguretat que sigui present en la vida quotidiana de les persones”.

Així, ha destacat que “el procés de reindustrialització que hem iniciat en la Comunitat Valenciana ha d’anar de la mà d’una clara conscienciació pel compliment de la normativa, per a garantir la seguretat de les instal·lacions, persones i del medi ambient”.

Climent s’ha manifestat així en la inauguració de l’I Congrés de Seguretat Industrial de la Comunitat Valenciana i de l’Estat espanyol que, durant el 7 i 8 d’octubre, serà el punt de trobada presencial i ‘en línia’ de 500 empreses i professionals de diversos sectors per a abordar els reptes de la seguretat industrial com la innovació, la transformació digital, el talent i formació del capital humà, la governabilitat, cooperació i política de foment.

Per al conseller, el Congrés “és un exemple de la implicació del món industrial de connivència amb l’administració, amb el teixit empresarial i els sindicats majoritaris que des del diàleg aborden un tema que no es veu però que és fonamental per a generar benestar en la nostra societat”.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, han mostrat el seu suport institucional al Congrés a través d’un missatge audiovisual.

Així mateix, han participat el president de la Confederació Empresarial Valenciana, CEV, Salvador Navarro i el president de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana, Femeval, Vicente Lafuente.

Climent ha explicat que aquest I Congrés neix amb l’objectiu de poder avançar en matèria de seguretat industrial i intercanviar punts de vista. En aquest sentit, ha assenyalat que en els últims anys la Comunitat Valenciana s’està bolcant en la promoció de la seguretat industrial, “no slo com una obligació reglamentàriament imposada, sinó com una oportunitat perquè les empreses i instal·lacions industrials puguin distingir-se oferint productes i serveis de qualitat i amb garantia”.

“El Congrés- ha continuat- representa una nova fita per a generar una major conscienciació i ajudar al teixit empresarial i a la societat a complir els requisits i prescripcions de la reglamentació en matèria de seguretat industrial”.

Climent ha afirmat que la millora de la seguretat industrial “és un dels compromisos del Consell del Botànic que té entre les accions prioritàries per a la transformació del model econòmic, la d’impulsar la reindustrialització, perquè aquest sector tingui cada vegada major pes en la nostra economia”.

Aposta per la seguretat industrial

Durant el seu discurs, el conseller ha recordat diferents iniciatives en matèria de seguretat industrial posades en marxa per la Conselleria d’Economia Sostenible com el Pla d’Acció per a la Promoció de la Seguretat Industrial, un document de treball consensuat amb els sectors implicats que ha permès la posada en marxa del Registre Industrial Valencià. També s’ha referit a la creació del Consell Valencià de Coordinació de la Seguretat Industrial per a impulsar, coordinar els criteris, i prioritzar les actuacions de l’Administració i a la campanya ‘Sí, Seguretat Industrial’.

Climent ha posat l’accent principalment que la prevenció està en la ment de tots i s’ha convertit en una qüestió fonamental “que interessa a tota la ciutadania, que ha d’exigir-la per ser receptora i beneficiària de la seguretat industrial, com a dret específic i base fonamental de la societat del benestar”.

En aquest sentit, ha assenyalat que una societat moderna i desenvolupada com la nostra “ha de protegir la integritat física dels seus treballadors i la defensa del medi ambient davant possibles riscos derivats de l’activitat industrial, de la utilització, de les seves instal·lacions o equips, així com els derivats de la producció, ús, consum, emmagatzematge de productes industrials i dels seus residus”.

Organitzadors

L’I Congrés de Seguretat Industrial en la Comunitat Valenciana és una iniciativa organitzada per Femeval i promoguda pel Consell Valencià de Coordinació de la Seguretat Industrial, en la qual és present la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, la Federació d’Empresaris del Metall de la Província d’Alacant, Fempa, l’Associació Valenciana d’Entitats d’Inspecció, Aseival, el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (COIICV), el Consell de Col·legis Oficials d’Enginyers Tècnics Industrials de la Comunitat Valenciana (COGITICOVA) i els agents socials representats per la CEV, i les organitzacions sindicals més representatives (CCOO PV i UGT-PV).