Actualitat Diària

La Ciutat de les Arts i les Ciències oferirà més conferències científiques gratuïtes en 2018

ActualitatDiària

La Ciutat de les Arts i les Ciències comença 2018 oferint de nou conferències de divulgació científiques gratuïtes, prèvia inscripció, que formen part dels cicles ‘Astronomia’, ‘Una Comunitat amb ciència’ i ‘Actualitat’. D´aquesta manera, el públic assistent té l´oportunitat de conèixer els temes més apassionants de l’astronomia o la tasca que es realitza en universitats i centres científics de la mà d´investigadors de primer nivell.

‘La recerca de vida en l’univers’ inaugura el cicle de ponències d’Astronomía, que es celebrarà el próxim dijous 18 de gener. El catedràtic d´Astrobiología en l´universitat d’Edimburg Charles Cockell reflexionarà sobre una de les preguntes més qüestionades a tot el món: “Hi ha vida en algún altre lloc de l’univers?”.

El responsable científic de la missió LISA Pathfinder, César García Madirrodriga, serà l’encarregat de dirigir la segona xarrada, ‘El naixement d’una ciència: l´Astronomia Gravitacional’, que es celebrarà el dimarts 30 de gener i durant el qual es desvetllarà els secrets de la missió y de la possible construcció i llançament en 2030. 

La missió espacial LISA Pathfinder, impulsada per l´Agència Espacial Europea (ESA, en les seues sigles en anglès) i que va ser llançada a l´espai en desembre de 2015 amb uns resultats positius, és pionera en un tipo específic d´observatori de l´univers.

El 25 de gener s’iniciarà el cicle d´Actualitat amb la sesió ‘Cap a l’ésser humà-robot perfecte?’, en la que el professor del departament d´Enginyeria Matemàtica de la Universitat de Bristol Helmut Hauser, explicarà les raons per les que no s´ha avançat en el disseny i fabricació de robots, alhora que farà referència a les possibles sol.lucions.

En el mes de febrer tindrà lloc la conferència ‘Biologia sintètica: HYPE-IT, hackejant i editant plantes’ dins del cicle ‘Una Comunitat amb ciència’. De lliure accés, prèvia inscripció, es celebrarà el dijous 22 de febrer de 2018, i tractarà la biología sintètica com a nova ferramenta de l´ enginyeria i biologia que ha emés per a dissenyar i crear noves funcions en sistemes biològics.

Les conferències es realitzen en l´Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències, s´inicien a les 19.30 hores i inclouen un col·loqui amb el qual finalitza l´activitat. Aquelles que siguen impartides en anglés, tindrán traducció simultània.