Actualitat Diària
Cevisama afronta en 2020 una trigesimoctava edició de rècord. De fet, l’organització espera arribar als 95.500 assistents. Una xifra que suposaria un creixement del 5% respecte a l’anterior certamen que se celebra de manera anual en les instal·lacions de la Fira de València.
La fira internacional del taulell comptarà enguany amb 847 signatures expositores, de les quals 552 seran nacionals i 295 internacionals que arribaran des de 40 països. D’aquesta forma, el sector de les rajoles ceràmiques serà el més representat en el recinte firal valencià amb un total del 63% de les empreses participants.
Cal destacar que França serà el país convidat d’aquesta cita. Es tracta del principal exportador per a Tile of Spain, a més de que les vendes van créixer un 7,3% l’any passat amb el país veí. Cevisama, d’altra banda, també reconeixerà la labor del mercat nord-americà, un altre de referència en les compres de taulells espanyols i organitzarà en aquesta edició un seminari amb expositors, compradors i visitants estatunidencs perquè se senten “com a casa”.
rubertTodos les dades prèvies sobre la fira que s’obrirà al públic el dia 3 i que tancarà el 8 de febrer s’han plasmat durant la intervenció que han realitzat el president de Cevisama, Manuel Rubert, i la directora, Carmen Álvarez.
“Estem molt satisfets amb el treball realitzat perquè també tindrem una oferta molt àmplia en la qual a més dels fabricants habituals comptarem amb el sector de la maquinària” com succeeix els anys pareixes. Hem fet molts esforços per a portar als majors compradors de tot el món a aquesta fira internacional per a continuar creixent”, ha explicat Rubert durant la seua conferència a la sala d’actor de l’Institut Tecnològic Ceràmic (ITC), situat al campus universitari de la Universitat Jaume I (UJI).
Ofertes per a marxar-se de València
Sobre les possibles ofertes que ha rebut Cevisama per a fugir de València, Rubert ha sigut taxativa. “La veritat és que l’Ajuntament de València hauria de preocupar-se més per la nostra situació, fer-nos més propaganda, però també és veritat que ens sentim molt arrelats a la ciutat i a la nostra terra”. Cert és que “alguns han pogut fer alguna oferta off the record”, com Barcelona, “però la veritat és que som ací molt bé, en un dels millors recintes firals d’Europa per la seua facilitat d’accés i disseny i a més perquè tenim una de les tres millors fires d’Espanya”.
Problemes amb mercats emergents
Respecte als mercats emergents per al taulell, el president ha incidit en què les empreses nacionals estan tenint seriosos problemes per a arribar a l’Aràbia Saudita, un dels països emergents en el sector: “Hi ha una sèrie de traves que hem de solucionar perquè estan creixent econòmicament i a més ens consta que estan molt interessats en els nostres productes”. D’altra banda, “tenim països molt fidels i amb els quals ja hem fidelizado i que no ens fallaran”.
Programació de Cevisama 2020
Pel que respecta als actes que conformaran el programa setmanal de Cevisama, cal destacar la presència de dos premis Pritzer d’Arquitectura, com ho és per exemple l’estudi català RCR i que oferiran una conferència, a més es farà un homenatge a València com a capital internacional del disseny en 2022, i com no, s’entregaran els premis d’innovació Cevisamalab i els més veterans de la fira, els Alfa d’Or.
També cal esmentar que enguany l’espai Trans-fites, que ocupa el corredor central, comptarà amb una exposició dels últims quinze anys de Cevisama. La mostra estarà composta per quatre espais expositius que ocuparan 600 metres quadrats.