Castelló s’aconverteix en la capital valenciana audiovisual

682

Actualitat Diària

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha enaltit avui la potencialitat de la província de Castelló per a convertir-se en escenari de produccions audiovisuals d’envergadura i com un clar al·licient per a continuar ampliant l’oferta turística de la província durant els dotze mesos de l’any.

Virginia Martí ha participat aquest matí en un acte celebrat en el claustre del Museu de Belles Arts de Castelló al costat del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, encarregat de presentar els detalls de la cerimònia dels Premis de l’Audiovisual Valencià. Aquest serà el segon any consecutiu en el qual Cultura de la Generalitat, al costat de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, organitza una gala que compta aquest any amb el patrocini, entre altres, de la Diputació Provincial de Castelló.

A Marzá i Martí els han acompanyat José Luis Moreno, director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia del Institut Valencià de Cultura; Nuria Cidoncha, vicepresidenta de l’Acadèmia de l’Audiovisual Valencià; Alfonso Ribes, coordinador de la unitat territorial del IVC a Castelló, i Verònica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló.

Aquests reconeixements, d’àmbit autonòmic, es lliuraran el pròxim 22 de novembre en el Auditori de Castelló, esdeveniment que comptarà amb el patrocini de 10.000 euros per part de la Diputació Provincial. La diputada provincial ha incidit en què la meta del Patronat de Turisme és “buscar nous camins perquè la província continuï creixent i doni a conèixer totes les seves possibilitats, que són enormes, per a tenir presència en els mercats turístics tot l’any”.

Sobre aquest tema, Virginia Martí considera que un esdeveniment com la gala dels Premis de l’Audiovisual Valencià “és un aparador perfecte per a donar a conèixer una província que pot convertir-se en l’escenari perfecte per al rodatge de pel·lícules, anuncis i tota classe de projectes vinculats al món audiovisual”, una possibilitat que, sens dubte, reforçarà el potencial turístic de les vuit comarques castellonenques.

Per part seva, el conseller, Vicent Marzà, ha explicat que “aquests premis reforcen la nostra voluntat de visualitzar socialment el reconeixement a la producció i la creació audiovisuals valencianes. Aquest any Castelló és la nostra ciutat de referència per a donar visibilitat a la pedrera d’actors, actrius, directors i directores, guionistes, productores i un llarg etcètera de creadors i creadores vinculats al nostre audiovisual”.

Els nominats als Premis de l’Audiovisual Valencià van ser anunciats fa unes setmanes, encara que avui Marzà ha fet públic el nom de la persona que rebrà el Premi d’Honor de l’Audiovisual, concedit per Cultura de la Generalitat en 2019: l’actor alcoià Juli Mira.

La cerimònia de lliurament dels premis la retransmetrà À Punt. L’acte estarà conduït per l’actriu valenciana María Juan, amb el lema ‘El valor de fer història’, i comptarà amb actuacions en directe, com la del grup de ‘rock’ valencià Seguridad Social.

Quant a les nominacions, cal recordar que hi ha 21 categories amb 79 nominats i nominades decidits pels membres de l’Acadèmia de l’Audiovisual Valencià.

 Presència castellonenca

Així mateix, s’ha destacat la presència de nominats de les comarques de Castelló en les diferents categories. Creadores i creadors de Castelló opten a 5 nominacions: millor música, millor guió, millor direcció, millor actor i millor llargmetratge de ficció.

A més, les tres pel·lícules nominades a millor llargmetratge de ficció tenen destacats representants de les comarques del nord: ‘La innocència’ està dirigida per Lucía Alemany, de Traiguera; el productor de ‘La banda’ és Fernando Bovaira, originari de la Vall d’Uixó, i el productor de ‘Viure dues vegades’ és Gustavo Ferrada, de Borriana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací