L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca l’elaboració del Pla General, la intensificació de les relacions amb el port i la universitat o el Fòrum España-Japó per a rellançar la ciutat
Actualitat Diària
L’Ajuntament de Castelló redactarà un estudi del territori per a reconéixer les potencialitats de la ciutat sobre les quals assessorar i informar per a afavorir el desenvolupament de noves activitats econòmiques. “Tenim totes les possibilitats per a ser una ciutat que capte l’interés empresarial i inversor, però cal canalitzar aqueixa força ciutadana per a aconseguir nous objectius, que són créixer social i econòmicament com a ciutat”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.
Entre les mesures que s’estan promovent destaca l’elaboració del nou Pla General que retornarà la normalitat jurídica a la ciutat, després de la nul·litat de l’anterior planejament urbanístic en 2008. “Ara tenim la capacitat de presentar un model de ciutat que genere expectatives empresarials”, ha assegurat Marco. També s’intensificarà la relació de l’Ajuntament amb la universitat i el port, “que són dos eixos de desenvolupament i tenen capacitat de promocionar la ciutat en l’àmbit internacional”.
A aquestes dues accions cal sumar la celebració a la capital del Fòrum España-Japó, amb el qual “obrirem les portes de la ciutat a un mercat comercial com l’asiàtic, que pot contribuir al rellançament econòmic de Castelló”. La cita, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre, és la trobada anual més important que es realitza entre tots dos països i al qual assisteixen autoritats, empreses, institucions públiques i experts, la qual cosa la converteix en una cita ineludible per als principals agents que operen en tots dos països.
La millora del posicionament de la ciutat i el seu creixement econòmic a curt i mitjà termini també passa per traure el màxim rendiment als principals atractius de Castelló. Entre ells, el turisme blau i esdeveniments com Escala a Castelló, “un dels esdeveniments de turisme nàutic que ha sigut un èxit en els seus dues primeres edicions”.
En aquesta línia de “rellançament econòmic i social” de Castelló també tindrà un paper fonamental la recent distinció de la capital com Ciutat de la Ciència i la Innovació. “És una oportunitat per a unir llaços amb el sector privat i acadèmic i impulsar l’economia de Castelló”, ha ressaltat l’alcaldessa, destacant la seua intenció d’emprar aquest reconeixement per a impulsar l’estratègia I+D+I municipal en aquesta legislatura.
Amb això, la capital de la Plana forma part de la Xarxa Innpulso, la qual va en línia amb l’Estratègia Espanyola de Ciència, Tecnologia i Innovació i amb el programa europeu Horitzó 2020. Així, un dels objectius és reconéixer i promoure la innovació a l’Ajuntament, que, segons Marco, “és la clau del progrés de qualsevol ciutat, així que a partir d’ara, Castelló enfortirà, encara més, la seua aposta per la innovació i el suport al teixit empresarial, i intercanviarà experiències de les millors pràctiques amb els municipis que conformen la xarxa, a fi de generar noves oportunitats de desenvolupament”.