Amparo Marco defensa l’important paper de les ONGD locals en la gestió de l’ajuda humanitària i el treball directe en el territori
Actualitat Diària
L’Ajuntament de Castelló ha invertit 240.000 euros en subvencions destinades al foment de projectes de cooperació al desenvolupament realitzats per Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONG). En total, 17 ONGD han sigut seleccionades per a realitzar iniciatives solidàries a Paraguai, Burkina Faso, el Perú, Cisjordània, Txad, Mèxic, Guatemala, el Senegal i l’Índia.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha ressaltat el paper de les ONGD locals en la gestió de les ajudes econòmiques que ofereixen les institucions. “Gràcies al treball d’aquestes organitzacions arriben grans recursos i projectes humanitaris a aquells països que estan en vies de desenvolupament”, ha explicat l’alcaldessa, la qual també ha subratllat el treball directe que es realitza en aquests territoris empobrits.
Així doncs, entre les ONGD seleccionades es troba Manos Unidas, Creu Roja, Fundació Vicente Ferrer, Solidaritat Internacional, Assemblea de Cooperació per la Pau i Fundació Pau i Solidaritat, entre altres. Aquestes associacions han rebut fins a un màxim de 20.000 euros per a realitzar els seus projectes de cooperació al desenvolupament.
En aquest sentit, algunes de les iniciatives presentades pretenen potenciar la integració laboral de dones indígenes a través de la formació a Paraguai, garantir l’accés a una alimentació i salut adequades en la infància i la millora de la seguretat d’un centre d’acolliment al Perú. També s’ha acceptat un projecte per a augmentar les iniciatives microempresarials i un altre d’atenció integral de la violència de gènere a Guatemala, segons ha explicat el regidor de Benestar Social, José Luis López.
D’altra banda, en Burkina Faso es duran a terme tres de les iniciatives, les quals se centren en l’enfortiment de la resilencia de 300 famílies de comunitats vulnerables a la inseguretat alimentària, la construcció i equipament d’un centre de formació per a joves, dones i xiquetes i la millora de l’accés i la qualitat de l’educació secundària.