ActualitatDiària
El projecte Camins del Penyagolosa impulsat per la Diputació de Castelló per a difondre i posar en valor el patrimoni cultural entorn de les ancestrals rutes de l’interior a Sant Joan de Penyagolosa torna a traspassar fronteres. Així, els professors David Cantillo i Pablo Vidal contribuiran a través del seu projecte ‘Camins Sagrats’ a divulgar aquest treball a través d’una exposició fotogràfica sobre la rogació de Culla.
Aquesta exposició, que ja es va presentar el passat mes de juliol en l’Institut Cervantes de Tòquio i més tard en l’Ajuntament de Culla, s’inaugura aquesta setmana (dimecres 11) en el MacMillan Centre de la Universitat de Yale, a Estats Units. Un treball al que s’incorpora també la xarrada sobre el projecte que ja es va realitzar en la Universitat de Mont-real.
El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor que “una de les deu universitats més prestigioses del món aculla una exposició sobre el patrimoni immaterial dels nostres costums suma moltíssim valor al nostre treball amb Camins del Penyagolosa.
En aqueix sentit, ha explicat que “aquest tipus d’actuacions són una oportunitat en el treball de donar a conèixer el projecte i anar recaptant suports, també en l’esfera universitària i científica, per a seguir avançant en la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco”.
Divendres que ve dia 13 serà la inauguració de l’exposició en el Boston College, una de les universitats més prestigioses en Ciències Socials de la costa aquest d’Estats Units.
Cal recordar que Pablo Vidal és Vicerector de Relacions Internacionals, director de l’Institut Universitari d’Antropologia i Professor d’Antropologia Social i Cultural en la Universitat Catòlica de València, i que va ser un dels experts designats per la Direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana per a donar el vistiplau a la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial de la rogació de Culla i de Els Pelegrins de Les Useres.