Cajamar obté un resultat net consolidat de 14,6 milions d’euros, un 82,2% menys

564

Actualitat Diària

Grup Cajamar obté un resultat net consolidat de 14,6 milions d’euros, un 82,2% menys que fa un any, després de millorar la taxa de cobertura de la morositat en 8,56 punts percentuals respecte al mateix període de l’any anterior, fins a situar-la en el 56,11%, incloent els 75 milions específics per a cobertures davant l’impacte de la covid-19.

·Els recursos minoristes de balanç anoten un creixement interanual del 15,4% sustentats pels dipòsits a la vista, que augmenten un 25,2%.

·La gestió de les despeses d’explotació situa la ràtio d’eficiència en el 51,9%.

·Prossegueix la millora de la gestió dels riscos dubtosos totals, amb una reducció interanual del 17,2%, i segueix el notable descens de la taxa de morositat, convergint gairebé amb la mitjana del sector i situant-se en el 5,11%. Per part seva, els actius adjudicats bruts continuen descendint, un 4,7% inferior al tercer trimestre de 2019.

·El coeficient de solvència augmenta al 14,74% i la ràtio CET 1 phased in s’incrementa fins al 13,06%, mentre que la fully loaded s’eleva fins al 12,46%, superant folgadament els nivells exigits pel supervisor.

· Creix el nombre de clients, que superen els 3,5 milions, dels quals 1,5 milions estan vinculats. La digitalització avança i continua sumant clients digitals, fins als 905.000, un 14,3% més que fa un any; 687.000 usuaris de banca mòbil, un 38,2% més; i 305.000 clients del compte Wefferent, un 41% més.

Documents presentació de Resultats Consolidats tercer trimestre 2020

Creixement del negoci

La bona evolució del negoci es reflecteix en l’increment interanual d’un 15,5% dels actius totals fins als 52.690 milions d’euros i en el creixement del volum total de negoci gestionat, un 12,2% més, que aconsegueixen 86.594 milions d’euros.

Els recursos minoristes de balanç creixen el 13,7%, gràcies a l’embranzida dels dipòsits a la vista en un 25,2%, al mateix temps que els recursos fora de balanç augmenten un 2,7%.

La concessió de finançament anota un creixement interanual del crèdit a la clientela sa detallista del 9,2% fins a aconseguir els 31.376 milions d’euros; destacant especialment la concessió de crèdit als seus sectors estratègics, empreses i sector agroalimentari, que s’incrementa un 20,4% respecte al mateix període de l’any anterior i eleva el seu pes en l’epígraf de crèdit sa minorista fins al 48,7%.

L’evolució dels actius i volum de negoci, situa al Grup Cooperatiu Cajamar en onzena posició del rànquing d’entitats significatives espanyoles, i manté la seva condició d’entitat referent per al sector primari, amb una quota de mercat del 14,78%, gràcies al seu coneixement del sector, la seva capacitat d’oferir una àmplia i especialitzada oferta de productes i serveis, així com a la seva activitat d’assessorament tècnic i transferència de coneixement a empreses, cooperatives i productors.

Així mateix, Grup Cajamar avança en el seu acompliment diferencial com a banca cooperativa compromesa amb les persones, el territori i el desenvolupament sostenible, i anota una nova millora de la seva quota de mercat en dipòsits, amb el 2,45%, i la d’inversió se situa en el 2,87%.

Resultats

Sustentat en el creixement del marge d’interessos, 2,2% interanual, que continua sent el principal component del marge brut, així com en l’optimització de les despeses d’explotació, Grup Cooperatiu Cajamar obté fins a setembre un resultat consolidat net de 14,6 milions d’euros, un 82,2% inferior al tercer trimestre de l’any anterior, després de millorar la taxa de cobertura de la morositat en 8,56 punts percentuals i situar-la en el 56,11%, incloent la dotació extra de 75 milions d’euros per a reforçar cobertures davant els efectes de la covid-19 en l’activitat empresarial i l’economia familiar.

Així mateix, la ràtio d’eficiència se situa en el 51,9% en reduir-se el pes de les despeses d’explotació sobre els actius totals mitjans fins al 1,14%.

Continua millorant la gestió del risc

Grup Cooperatiu Cajamar continua sanejant el seu balanç i reforçant les cobertures de risc de crèdit. Així, la taxa de cobertura de la morositat se situa en el 56,11%, 8,56 punts percentuals més que fa un any, i la taxa de cobertura de l’actiu irregular s’eleva al 55,58%, 4,76 punts superior al mateix trimestre de l’any anterior.

També millora la gestió dels riscos dubtosos totals, anotant una reducció del 17,2% respecte al tercer trimestre de l’any anterior -364 milions d’euros menys-, la qual cosa contribueix al fet que la taxa de morositat disminueixi al 5,11%.

Per part seva, el volum d’actius adjudicats bruts descendeix un 4,7%, gràcies a unes vendes per valor de 373 milions d’euros, al mateix temps que la taxa de cobertura d’actius adjudicats se situa en el 55,27%.

Solvència i liquiditat

Al tancament del tercer trimestre, el coeficient de solvència phased in se situa en el 14,74%, la ràtio CET 1 phased in millora fins al 13,06% i la fully loaded, fins al 12,46%. D’aquesta manera, supera folgadament els nivells exigits pel supervisor amb una alta qualitat dels recursos propis computables i un excés en el compliment de requeriments de solvència de 424 p.b. i un excés 979 milions d’euros.

La banca cooperativa Cajamar manté un confortable nivell de finançament majorista i una còmoda posició de liquiditat amb un volum d’actius líquids disponibles d’alta qualitat de 8.718 milions d’euros, una ràtio de cobertura de liquiditat (LCR) que se situa en el 210,65% i una ràtio de finançament estable net (NSFR) en el 127,18%, complint així els límits exigits per l’Autoritat Bancària Europea. A més, compta amb venciments coberts durant els pròxims anys, lliure accés als mercats i alta capacitat de generació d’actius líquids, amb possibilitat d’emissió de 3.045 milions de cèdules hipotecàries.

Noves oficines i digitalització

L’activitat comercial del Grup Cajamar proporciona serveis i productes de valor als seus més de 3,5 milions de clients, que són atesos pels seus 5.465 professionals en els seus 926 oficines i 142 agències.

En relació al seu pla d’expansió i obertura d’oficines, Cajamar ha ampliat la seva presència a Galícia, País Basc i Extremadura amb l’obertura de tres noves sucursals a Lugo, Vitòria (Àlaba) i Plasència (Càceres),

Pel que fa a banca digital, Grup Cajamar continua avançant i ja compta amb 905.000 clients digitals, un 14,3% més que fa un any; 687.000 usuaris de banca mòbil, un 38,2% més, i 305.000 clients del compte Wefferent, un 41% més.

Suport als col·lectius afectats per la crisi de la covid-19

La banca cooperativa Cajamar està desplegant una important activitat en la gestió de la crisi de la covid-19, contribuint a finançar i proporcionar liquiditat a empreses, pimes, autònoms i famílies en el seu entorn d’actuació; conforme a la missió, valors i principis de les 18 cooperatives de crèdit i el Banc de Crèdit Social Cooperatiu que conformen el seu grup financer.

Amb dades a 30 de setembre, ha gestionat moratòries als seus clients per import de 825 milions d’euros i operacions de finançament covid-19 per import de 2.379 milions d’euros; a més, d’haver promogut i col·laborat en iniciatives assistencials i socials al costat d’altres institucions i organitzacions no governamentals.

ADN Agro

Grup Cajamar prossegueix impulsant la transferència de coneixement al sector agroalimentari a través de la seva Comunitat de Coneixement Agroalimentari, que compta amb 6.354 persones inscrites, la qual cosa suposa un increment del 51% respecte a l’any anterior. També realitza recerques, estudis i assajos als seus centres experimentals d’Almeria i València, que han rebut 833 visitants professionals en el que va d’any. Així mateix, ha organitzat 14 activitats de transferència de coneixement i formació presencial, que han comptat amb la participació de 1.333 persones, i després de desencadenar-se la pandèmia ha organitzat 33 cursos i trobades virtuals per a la seva comunitat ADN Agro que han sumat 2.857 assistents.

D’una altra part, en els nou primers mesos de l’any ha editat i presentat noves publicacions com el ‘Observatori sobre el sector agroalimentari espanyol en el context europeu. Informe 2019’, ‘Un full de ruta per a la citricultura espanyola’, ‘Baròmetre ANICE-Cajamar de la Indústria càrnia espanyola del segon semestre de 2019’, ‘Anàlisi sintètica comparativa del sector agroalimentari 2019 en les diferents comunitats autònomes d’Espanya’, ‘Anàlisi sintètica comparativa del sector agroalimentari d’Espanya 2019’, ‘Diagnòstic econòmic financer de les cooperatives agroalimentàries a Espanya (2015-2017)’, ‘Aspectes estratègics de les cooperatives agroalimentàries en funció de la seva dimensió. Una aplicació a Canàries’ i ‘Anàlisi de l’impacte socioeconòmic dels valors i principis de l’economia social a Espanya’, ‘Economia Agrària i Recursos Naturals’, així com diverses ‘Agronotas’ o anàlisis de les principals variables econòmiques del sector agroalimentari.

Cajamar va publicar també un nou volum de la col·lecció d’estudis Mediterrani Econòmic amb el títol de ‘Biodiversitat Marina’, coordinat pel divulgador científic Manuel Toharia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací