Actualitat Diària

Barrachina asegura que el Partit Popular posarà en marxa la oficina ‘desokupació’

Un pla contra l’ocupació il·legal d’habitatges per retornar els immobles

Actualitat Diària

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, es compromet a “posar en marxa una oficina ‘desokupació’ per a retornar els habitatges als seus propietaris”, una mesura que s’inclourà en el pla provincial contra l’ocupació il·legal d’habitatges que posarà en marxa des de la Diputació si el PP aconsegueix la confiança dels ciutadans per a governar a partir del 28 de maig. “És necessari que els castellonencs tinguen un punt d’atenció perquè les persones afectades per l’ocupació il·legal dels seus habitatges tinguen assessorament des del primer moment”, afirma.

“Les dades de ‘okupació’ d’habitatges a Castelló superen la mitjana espanyola, des de 2016 fins ara els delictes han pujat un 417%, hem passat de 58 habitatges ocupats de manera il·legal en 2016 a més de 300 l’any passat. De 18.000 habitatges ocupats a l’any, més de 300 es produeixen a la província de Castelló. És un problema que va a més, que cada dia afecta a més castellonencs i és necessari que els propietaris que veuen com estan ‘okupant’ els seus habitatges amb total impunitat tinguen assessorament jurídic per a solucionar aquest problema com més prompte millor”, explica Marta Barrachina.

A més de la creació d’una oficina tècnica provincial amb assessorament jurídic, atenció telefònica 24 hores i finestra única de tramitació, la presidenta provincial afirma que “el Partit Popular crearà una unitat administrativa de Policia Local especialitzada en la lluita contra l’ocupació il·legal”.

Una altra de les mesures que contempla el PP és l’eliminació de la càrrega tributària local i autonòmica en habitatges ocupats il·legalment. “El Partit Popular no permetrà que un propietari haja de continuar fent front a tots els impostos i taxes mentre el seu habitatge està ocupat i pateix en primera persona aquesta situació”, explica la líder provincial.

“El compromís del PP és vetlar per la qualitat de vida en tots els municipis i ciutats de la província de Castelló, independentment de la seua grandària i de si estan situades a l’interior o en la costa, per això és determinant que l’oficina ‘desokupació’ siga provincial i atenga els afectats de tota la província i, a més, també ens comprometem a augmentar el pressupost en seguretat perquè la província siga un lloc on tots els castellonencs se senten segurs”, afirma la presidenta provincial del PP, Marta Barrachina.

Més inversió i mitjans en seguretat

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, recorda que el PPCS va presentar esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del present exercici 2023 per quasi 2 milions d’euros. “Continuem reivindicant més inversió en les casernes de la Guàrdia Civil de Benicàssim, Almassora, Onda, Nules o Vilafranca, així com la nova Comissària de la Policia Nacional que tanta falta fa a Vila-real”, subratlla Barrachina.

“Des del PP de la província de Castelló no ens cansarem de reivindicar que les administracions atenguen, reforcen i recolzen les necessitats de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies locals per a millorar la seguretat dels castellonencs. El PP si que invertirà perquè les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat tinguen els mitjans i les inversions que necessiten i es mereixen tant els professionals com els castellonencs”, afig la líder provincial del PP de Castelló.