Actualitat Diària

Bankia dóna servei als municipis amb el risc d’exclusió financera per mitjà de les seves ofibuses

Actualitat Diària

Els ofibuses de Bankia, oficines mòbils que permeten als usuaris, siguin o no clients de l’entitat, realitzar les operacions habituals d’una oficina, donen servei a 250.000 persones que viuen en 373 petits municipis en risc d’exclusió financera de sis comunitats autònomes.

Els ofibuses recorren gairebé 43.000 quilòmetres al mes i operen a les províncies de Madrid, València, Castelló, Ávila, Segòvia, La Rioja, Ciudad Real i Granada, després de la incorporació a la ruta d’Andalusia el mes d’abril passat.

Aquest servei de Bankia dóna la possibilitat de retirar efectiu, realitzar ingressos o pagament de rebuts i impostos al quart de milió de persones que resideixen, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), en aquestes localitats que atén el ofibus i que estan en risc d’exclusió financera.

Ofibuses Bankia

De mitjana, es realitzen unes 220.000 operacions anuals en aquestes sucursals mòbils que estan operatives de 08.00 a 18.00 hores de dilluns a dijous i els divendres des de les 08.00 fins a les 15.00.

Bankia té cinc ofibuses a Castella i Lleó, dos a la Comunitat Valenciana i La Rioja, i un en la Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa i Andalusia.

A Segòvia, les oficines mòbils de Bankia atenen un total de 91 poblacions i recorren una mitjana mensual de 7.000 quilòmetres i a Àvila, donen cobertura a 73 localitats gràcies a un recorregut de 7.200 quilòmetres.

A València, els ofibuses donen servei en 35 localitats completant un itinerari de 4.000 quilòmetres al mes i a Castelló, les poblacions ateses són 35 i els quilòmetres recorreguts un total de 5.000.

A La Rioja, els dos ofibuses de l’entitat recorren 8.300 quilòmetres al llarg del mes per a donar cobertura a 57 pobles; el ofibus que ofereix servei a Madrid permet realitzar operacions bancàries en 37 municipis en un recorregut de 3.100 quilòmetres i a Ciudad Real, un ofibus realitza una ruta de 5.000 quilòmetres per a atendre 13 poblacions.

El ofibus que s’ha incorporat a la ruta de Granada dóna servei a 32 localitats en risc d’exclusió financera en un recorregut de 3.000 quilòmetres al mes.

A més, els ofibuses de Bankia ofereixen cobertura en esdeveniments culturals i esportius com la Fira del Llibre de Madrid i el Gran Premi del Mundial de Motociclisme que se celebra a Xest (València).