La instal·lació registra 125.448 usuaris i usuàries i 6.515 moviments d’aeronaus, a més d’obrir noves vies de negoci
L’aeroport de Castelló ha tancat l’any 2019 amb un total de 125.448 passatgers i passatgeres, incrementant en un 7% la xifra de l’any anterior, en què va haver-hi 117.368. A més, ha comptabilitzat 6.515 moviments d’aeronaus enfront dels 2.445 de 2018, per la qual cosa quasi triplica el nombre d’operacions. El director de Aerocas destaca que l’aeroport “ha tornat a la senda del creixement” i assenyala que en 2020 seguirà la tendència alcista. A més, les campanyes han permés tancar sis connexions regulars per als pròxims tres anys (en el període 2020-2023): Londres-Luton, Budapest, Viena, Bucarest, Katowice i Marsella
Actualitat Diària
L’aeroport de Castelló ha tancat l’any 2019 amb un total de 125.448 passatgers i passatgeres, incrementant en un 7% la xifra de l’any anterior, en què va haver-hi 117.368. A més, ha comptabilitzat 6.515 moviments d’aeronaus enfront dels 2.445 de 2018, per la qual cosa quasi triplica el nombre d’operacions.
El director general de Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha fet balanç de l’exercici 2019, “en què l’aeroport ha tornat a la senda del creixement i ha establit les bases perquè mantinga una trajectòria ascendent en els pròxims anys”.
“A més -ha afegit-, hem aconseguit importants avanços en la diversificació de l’activitat, en posar en marxa noves vies de negoci que contribueixen al desenvolupament de la infraestructura”.
Quant al trànsit comercial, Bernat ha manifestat la seua satisfacció amb el resultat de les campanyes de captació de rutes impulsades al llarg de 2019, “que han possibilitat que en el passat període estival s’aconseguiren els millors registres mensuals des de l’obertura de l’aeroport”. En concret, la xifra més elevada es va aconseguir a l’agost amb 18.788 passatgers i passatgeres.
A més, les campanyes han permés tancar sis connexions regulars per als pròxims tres anys (en el període 2020-2023): Londres-Luton, Budapest, Viena, Bucarest, Katowice i Marsella. Aquestes rutes se sumen a les ja existents de Londres-Stansted i l’estival de Bucarest. Per tant, l’aeroport té confirmades per a 2020 huit connexions regulars, operades per quatre aerolínies (Wizz Air, Ryanair, Volotea i Blue Air), que enllacen amb sis destinacions europees.
D’altra banda, el director deAerocas ha incidit en l’aposta que s’està realitzant per la diversificació de les activitats, seguint les directrius del Pla Estratègic de l’aeroport.
En aqueix sentit, al llarg de 2019 han obert base dues escoles de vol (Skyborne i BAA Training), que s’han sumat a Panamedia. També s’ha tancat un acord amb l’empresa Euroairlines per a la implantació d’un servei de aerotaxi i s’ha incorporat una segona empresa dedicada al reciclatge d’avions, e-Cube Solutions.
Canvi de gestió
Joan Serafí Bernat ha mostrat la seua satisfacció amb el procés d’assumpció de la gestió de l’aeroport per part de la societat pública Aerocas, “que s’ha desenvolupat amb rigor, complint el calendari que ens marquem i sense que afecte l’operativa de l’aeroport ni als usuaris”.
En aquest sentit, Bernat ha destacat el suport de la Generalitat, “que està possibilitant que l’aeroport es consolide i contribuïsca al desenvolupament i vertebració del territori”.
El director de Aerocas ha manifestat el seu optimisme respecte a l’exercici 2020, “en el qual l’aeroport continuarà creixent en passatgers i operacions”. Segons Bernat, al llarg del present any “treballarem per a incrementar l’oferta de destinacions i reforçar la cartera de negocis, a més d’avançar en projectes estratègics com la Zona d’Activitats Complementàries”.