Actualitat Diària

Ashotur “veta” a Hosbec en la Mesa per a la negociació d’un Conveni Col·lectiu d’Hostaleria a Castelló

Actualitat Diària

Ahir, dia 6 de maig, els Sindicats majoritaris, UGT i CCOO, van constituir la Mesa per a la negociació d’un Conveni Col·lectiu d’Hostaleria de la província de Castelló, al costat de ASHOTUR, associació empresarial majoritària, i única que compta amb la representativitat legal suficient per a ser part legítima, a la llum de l’Estatut General dels Treballadors.

La negociació comença després de l’aprovació de l’Assemblea General de ASHOTUR de l’acord d’iniciar la mateixa. A la reunió es van presentar dues associacions, ALTUR-HOSBEC, que no compten amb els requisits legals indispensables per a ser considerades representatives en el sentit de legitimar-les per a ser part d’una negociació col·lectiva d’àmbit provincial. Lloc de manifest aquest fet, la negociació continuarà amb ASHOTUR com a únic interlocutor vàlid segons la Llei, per a negociar en nom i representació de tots els empresaris turístics de la Província de Castelló; els qui amb UGT i CCOO tractaran d’aconseguir un acord satisfactori per a totes dues parts.

ASHOTUR considera que els interessos dels empresaris de Castelló han de ser defensats per ells, i no per executius de Benidorm, ni per associacions provincials amb escassa implantació territorial. No obstant això, ASHOTUR romandrà atenta i receptiva a qualsevol proposta que provingui

En contraposició, Altur-Hosbec lamenta el succeït i assegura que es van retirar de la reunió perquè “el prioritari no era establir una pugna de protagonisme empresarial”