El certamen cerca educar i crear vincles entre pares i fills a l’hora d’eixir del camp o amb els amics i disposa de dues categories Duma, de nou a 12 anys, i Simba, de 13 a 17 anys, i a més dels premis, tindrà una menció d’honor per a escolars de centres d’educació especial. La recepció de les imatges finalitzarà el 15 de març i el simposi comptarà enguany amb un programa científic amb un gran elenc de naturalistes i el paleontòleg Andrés Santos
ActualitatDiària
El regidor de Congressos de Vila-real, Diego Vila, ha presentat aquest matí la 15 edició del Simpòsium de Fotografia i Naturalesa acompanyat pel director del Centre d’Educació Especial La Panderola, Vicent Esteve, i pel president d’EDC Natura-Fundació Omacha, Julio García Robles. Aquesta iniciativa que conjumina expressió artística i medi amnient tindrà lloc del 13 al 15 d’abril amb un programa que inclou, un any més, el concurs de fotografia de naturalesa KARIBU per a joves i que està organitzat per l’associació EDC Natura-Fundación Omacha, amb el suport de l’Ajuntament.
El XV Concurs de Fotografia es dirigeix a joves des dels nou fins als 17 anys. “És un orgull per a nosaltres ser partícips d’aquesta 15a edició d’un esdeveniment que, a més, enguany ha rebut el reconeixement del Premi Biodiversitat de la Generalitat, pel seu esforç per a la difusió de valors respectuosos amb l’entorn”, explica Vila, qui recorda que “aquesta trobada anual forma part de la nostra marca de Congressos”.
Els participants hauran d’enviar una fotografia per cada categoria en què es desitge participar, amb el nom, l’edat i un número de telèfon de contacte del pare/mare o tutor a edcnatura@ono.com, amb l’assumpte Concurs KARIBU. Entre els premis, destaquen un trofeu Linx i una càmera Nikon per als guanyadors d’ambdues categories i un lot de material educatiu per als accèssits.
La recepció de les imatges finalitzarà el 15 de març i els guardons es lliuraran en la Gala EDC Natura, a l’Auditori, el 14 d’abril, dins de les activitats del Simpòsium 2018. En aquest sentit, Julio García Robles, que ha agraït a l’Ajuntament la seua col·laboració, ha anunciat que en breus es donarà a conèixer el programa específic del Simpòsium, que es desenvoluparà al Centre d’Educació Ambiental (CEA) del Termet, on els alumnes dels centres educatius realitzaran activitats amb fòssil i aprendran tot sobre el seu procés.
“Comptarem amb un programa científic amb un gran elenc de naturalistes i el paleontòleg Andrés Santos que donarem a conèixer pròximament”, indica, al mateix temps que destaca el treball que realitza l’entitat també en l’àmbit literari, amb la creació de l’associació literària Tirant el groc i amb l’execució de projectes de desenvolupament fora d’Espanya. “Treballem amb poblacions indígenes de Colòmbia, als qui ajudem a guanyar en autonomia i independència i als quals aportem la maquinària i materials necessaris per a crear una empresa de fabricació de farina de iuca amb Denominació d’Origen per a vendre-la a les grans ciutats”, assegura Garcia Robles. Altres dels projectes estan centrats en l’educació de les dones, que són les primeres víctimes del conflicte armat vigent, ja que moltes han quedat desemparades i també una xacra com és la desnutrició que pateixen els més menuts. Per últim, ha destacat la guia del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, amb 330 fotografies i 100 pàgines, que pretén ser un material d’ús educatiu amb continuitat en el futur i que està editada en valencià.
“Animem a tots els centres educatius de Vila-real a participar en el concurs de fotografia perquè els xiquets es consciencien des de ben menuts que la naturalesa és el futur i per açò cal cuidar-la i respectar-la al màxim”, indica Esteve. Per la seua banda, l’edil de Congressos manifesta que “és un orgull per a l’Ajuntament de Vila-real comptar amb un congrés transversal que entronca amb els quatre eixos sobre els quals hem assentat les nostres marques de ciutat”. Més informació sobre el concurs KARIBU en la web http://www.edcnatura.com.